Αερομαχίες στα ψηφιακά!!!!!!!!

Αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα και σκληρότερα συμφέροντα θα βρεθεί από το φθινόπωρο η κυβέρνηση, αν δεν κάνει πίσω και προχωρήσει στην υλοποίησή αποφάσεών της για την αξιοποίηση υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου, του <<ψηφιακού φάσματος>> που αποτελεί το σύγχρονο θησαυρό για κάθε χώρα. Οι πρώτοι που θα βρεθούν απέναντί της είναι οι σημερινοί εκδότες-καναλάρχες, στους οποίους ο νόμος 3592/2007 των Ρουσόπουλου-Παυλόπουλου για τη <<Συγκέντρωση και Αδειοδότηση Μέσων Ενημέρωσης>> παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος, ως μεταβατικό στάδιο από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, το αποκαλούμενο <<οικόπεδο στον ουρανό>>.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει κατ΄ επανάληψη ο Γ. Παπανδρέου, το μεγάλο στοίχημα για την διαφάνεια βρίσκεται στις σχέσεις πολτικής-πολιτικών με τα ΜΜΕ. Αρκεί να σημειωθεί ότι στην Κύπρο, όπου το ψηφιακό φάσμα είναι μικρότερο από το δικό μας, η κάθε συχνότητα με την σημερινή της μορφή αποτιμίθηκε στα 200 εκατ ευρώ.
Το <<κλειδί>> στην εκμετάλλευση της σύγχρονης περιουσίας από την Πολιτεία βρίσκεται στο διαχωρισμό τπυ παρόχου δικτύου από τον πάροχο περιεχομένου. Πρόκειται για διαχωρισμό που ισχύει σε όλες τις χώρες. όχι όμως και στην δική μας.  Σημειώνεται ότι σε ένα αναλογικό δίαυλο που φιλοξενεί σήμερα ένα αναλογικό, μπορουν να φιλοξενηθούν από 4 ως 6 ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα. αυτό σημαίνει ότι με την εκχώρηση σε κάθε τηλεοπτικό σταθμόενός ολόκληρου διάυλου, ο ιδιώτης καναλάρχης έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει προς όφελός τουτο επιπλέον φάσμα για άλλες εμπορικές χρήσεις και συνδρομητικές υπηρεσίες μεγάλης κερδοφορίας.
Με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς κατανέμονται άδειες προς όφελος άλλων χρήσεων που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος-ιδιοκτήτη του φάσματος.

Για να δούμε αν θα σπάσει τα αυγά η κυβέρνηση ή θα κάνει την κότα.....

Σχόλια