Εξαφανίζεται ο ξιφίας στον Νότιο Ευβοϊκό

Δύσκολη υπόθεση είναι το ψάρεμα του ξιφία, σύμφωνα με τους επαγγελματίες ψαράδες στον Ευβοϊκό, όπου η κάμερα του ALPHA κατέγραψε τον αγώνα τους για μια καλή ψαριά με ξιφίες. Το ψάρεμα του ξιφία γίνεται τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Γίνεται με παραγάδια που ρίχνονται στον αφρό της θάλασσας, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από τις 04:00 τα ξημερώματα οι ψαράδες αρχίζουν να ανεβάζουν μία-μία τις πετονιές του παραγαδιού. Αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι και τις 10:00 το πρωί.


Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, λέει η ..... παροιμία, κάτι που έχει ισχύ στο ψάρεμα του ξιφία, αφού για δόλωμα μπαίνει στο αγκίστρι σκουμπρί. Στην αγορά ο ξιφίας ολόκληρος κοστίζει από 9 έως 12 ευρώ το κιλό, ενώ το φιλέτο φθάνει και τα 20 ευρώ. Πάντως τα τελευταία χρόνια ο ξιφίας έχει γίνει δυσεύρετος στον νότιο Ευβοϊκό, λένε οι ψαράδες, εξαιτίας της υπεραλίευσης από υπερσύγχρονα μηχανήματα.

evianews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer