Οι εκλογές του Διαδικτύου

Εκλογές 2010 οι πρώτες εκλογές του διαδικτύου… στις επόμενες μπορεί και να ψηφίζουμε από αυτό. Έτσι πιστεύουν ειδικοί και αναλυτές σε όλο τον κόσμο, αφού ο τρόπος πληροφόρησης έχει αλλάξει εδώ και λίγα χρόνια, αφήνοντας πίσω τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Οι πληροφορίες και πιο συγκεκριμένα οι ειδήσεις κάνουν τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ, μαζί με εικόνα και ήχο όταν χρειάζεται, αφήνοντας όλα τα άλλα Μέσα να ακολουθούν, το καθένα με τη… χάρη του.
Κανείς δεν αμφιβάλει πως σε αυτές τις εκλογές ο ρόλος του διαδικτύου θα είναι καταλυτικός, ουσιαστικός και μεγάλος και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί στην καλύτερη περίπτωση… έχει μείνει πίσω.

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο μέσος ψηφοφόρος περνάει πολλές ώρες τη μέρα σερφάροντας και «διασταυρώνοντας» νέα και πληροφορίες; Κανείς, αφού στις ηλικίες 18 – 45 και όχι μόνο αυτό το Μέσο έχει κερδίσει σε αξιοπιστία και γρηγοράδα όλα τα άλλα και αυτό γιατί απλά ο χρήστης κάνει τις δικές του επιλογές πληροφόρησης και φυσικά διαλέγει τα site που αυτός θεωρεί αξιόπιστα.
Το κατά πόσο θα είναι καταλυτικός ο ρόλος του διαδικτύου βέβαια, μένει να αποδειχτεί και εμπράκτως, όμως το σίγουρο είναι ότι η είδηση πλέον δεν χρειάζεται χρόνο για να δημοσιευθεί και να εξαπλωθεί, αφού ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια σύνδεση μπορούν αντικαταστήσουν την όποια πραγματικότητα.

eviaroom

Σχόλια