Αθλητισμός 1

ΦΑΝΗ Ι. ΨΑΘΑ υποψήφια δημοτική σύμβουλος


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΗΣ


Πρόθεση μας, είναι ο αθλητισμός να αποτελέσει μέσο για τη θέσπιση κοινωνικών υπηρεσιών που υπηρετούν των πολίτη. Πιστεύουμε στη βοήθεια του αθλητισμού, στη τόνωση της τοπικής κοινωνίας σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Αθλητισμός λειτουργεί ανταποδοτικά προς την ίδια τη κοινωνία και τους πολίτες της, αφού τα οφέλη που προκύπτουν εξασφαλίζουν στις νεότερες γενιές καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Η γενικότερη αθλητική πολιτική δομείται με κέντρο τον αθλούμενο πολίτη, και αξονικά όλους τους φορείς και τις υποστηρικτικές δομές.

Η δυναμική ισορροπία Δήμου- Σχολείων –Σωματείων, φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη καινοτομία της πόλης μας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Η πόλη μας πρέπει να αποκτήσει κοινή πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία όλων των αθλητικών δράσεων.

Βασικοί μας άξονες είναι:

1) Η δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας των εκφραστών αθλητικής ανάπτυξης στη πόλη μας Δήμος- Αθλητικά Σωματεία- Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής Υπ. Παιδείας με στόχο:





i. Τη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης

ii. Τη διάγνωση των προβλημάτων λειτουργίας

iii. Τη θεσμοθέτηση κοινών δράσεων

iv. Την αξιοποίηση όλων των αθλητικών υποδομών για τη διασφάλιση της δια βίου άσκησης όλων των κατοίκων σε όλες τις ηλικίες.

v. Τη χάραξη στρατηγικών συνεργασιών διασφάλισης της βιωσιμότητας των αθλητικών σωματείων.

vi. Ανάδειξη του τοπικού σχολικού αθλητισμού με τη συνδιοργάνωση αγώνων σε όλα τα αθλήματα και τη συμμετοχή ομάδων παιδιών- μαθητών, μη αθλητών (με δελτίο).

vii. Δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής παρέμβασης για θέματα όπως:

Ενημέρωση-προληπτική ιατρική-δια βίου άσκηση

Καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα ε τη δημιουργία αθλητικού σχολείου διαπαιδαγώγησης και επιμόρφωσης φιλάθλων σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α, και τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.



viii. Θεσμοθέτηση της αθλητικής μαθητικής κερκίδας σε όλα τα επίπεδα της πόλης με την έκδοση μαθητικής ταυτότητας φιλάθλου.

ix. Έκδοση κάρτας νέων με έκπτωση στην είσοδο τους σε αθλητικά γήπεδα, ως φίλαθλοι ή αθλούμενοι.



2) Η διασφάλιση σε όλους τους πολίτες (ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, καταγωγής, φυσικής ικανότητας, φύλου και διαθέσιμου χρόνου) της δυνατότητας και της εναλλακτικής προοπτικής για μύηση και συνέχιση της ενασχόλησης του με την αθλητική δραστηριότητα και την υιοθέτηση της νοοτροπίας για τη δια βίου άθληση.



3) Ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινωνίας για να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους σε σχέση με τη φυσική δραστηριότητα, και να γίνουν οι κύριοι εκφραστές για την εμπέδωση και διάδοση των αξιών του αθλητισμού, και τη δια βίου μύηση του.



4) Διαδημοτικές συνεργασίες για τη καταπολέμηση της πανσπερμίας αθλητικών προγραμμάτων ( ΤΑΔ, Αναπτυξιακά, Μαζικός αθλητισμός, κλπ) στις σχολικές ηλικίες που οδηγούν συνήθως στην υπερπροπόνηση και την απώλεια αθλητικών ταλέντων. Συνεργασία με ΤΕΦΑΑ για τη δημιουργία επιστημονικού συντονιστικού αθλητικού φορέα, για το συντονισμό και την υλοποίηση ενιαίου σχεδιασμού που θα καλύπτει όλο το αθλητικό φάσμα των αναπτυξιακών ηλικιών, και θα διασφαλίζει τη σύνδεση των παράλληλων αθλητικών προγραμμάτων με το σχολικό και το σωματειακό αθλητισμό.


Κυρίαρχα όμως, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, σε σχέση με τις πολιτικές παροχών που έως τώρα συνοδεύονταν και αφορούσαν τα αθλητικά σωματεία. Στόχος μας, πρέπει να είναι η υλοποίηση μιας πολιτικής που θα εξασφαλίσει ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη στη πόλη. Μία πολιτική που θα επενδύει στο σύνολο του πληθυσμού και όχι στην αθλητική ελίτ. Ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία , την ανάπτυξη, τη παιδεία και το πολιτισμό.

Επιδιώκουμε να δομήσουμε ένα αθλητικό σχέδιο με συμμετοχή όλων των ανθρώπων του αθλητισμού της πόλης, αποτινάζοντας από πάνω μας το άγχος του σωματειακού πρωταθλητισμού. Τέλος, θεωρούμε αναγκαία την ενεργή συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των τοπικών επιχειρηματιών, καθώς η συμβολή τους θα βοηθήσει σημαντικά στη βιώσιμη λειτουργία των αθλητικών σωματείων της πόλης μας, οδηγώντας σε επιτυχίες τα ερασιτεχνικά τους τμήματα.





ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!



ΦΑΝΗ Ι. ΨΑΘΑ

ΤΕΡΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, Τ.Κ. 34400

ΤΗΛ. 6974410136, 2228022880 E-MAIL : fpsatha@yahoo.com

Σχόλια