Εγκαίνια εκλογικού γραφείου Μπουροδήμου

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 τα εγκαίνια του υποψηφίου Δημάρχου κου Μπουροδήμου στα Ψαχνά.  Ο Μπουροδήμος παρουσία πολλών Διρφύων και ελαχιστοτάτων Ψαχνιωτώτων και Μεσσαπιέων παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του και τους υποψηφίους του για τις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο κος Μπουροδήμος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στο σχέδιο Καλλικράτης και στα ζητούμενα που προκύπτουν για το νέο δήμο μέσα από αυτό. Τόνισε ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος ο Δήμος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο έργων: Χαρακτηριστικά είπε: "Ο δήμος θα είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη τους. καθώς επίσης μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και βάσει των δυνατοτήτων των οποίων έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς ανάπτυξης και προόδου τόσο σε Ευβοϊκό επίπεδο όσο και πανελλαδικό.
Υπερθεμάτισε υπέρ του εαυτού του (!) σε ότι αφορά σε έργα που έγιναν στο Δήμο του στη δωδεκαετή θητεία του και είπε χαρακτηριστικά: " Ο Καλλικράτης απαιτεί οργάνωση και ταχύτητα, γνώσεις και κύρος προκειμένου να δοθούν και δρομολογηθούν έργα τα οποία θα προτείνουμε. οι παλιές αντιλήψεις σε σχέση με το Δήμο, το Δήμαρχο και το Δ.Σ. από κάποιους θα πρέπει να ξεχαστούν ολοκληρωτικά. οι εποχές άλλαξαν. Δεν είναι τυχαίο που με όποιο νομάρχη, με όποια κυβέρνηση, είτε είναι ΠΑΣΟΚ είτε Ν.Δ. εμείς προωθούσαμε έργα και αυτό έγινε γιατί είχαμε όλες τις μελέτες έτοιμες."
Έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις που ο Δήμος αντιμετωπίζει και για έλλειψη υποδομών που ο ίδιος θα προωθήσει άμεσα. Αναφέρθηκε στη Δημιουργία περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς Ψαχνά-Β. Εύβοια αποφεύγοντας την πόλη της Αρτάκης. Χαρακτηριστικά είπε: "Πρέπει να αποφύγουμε το χάλι της Αρτάκης και να δημιουργήσουμε την περιφερειακή οδό μειώνοντας το χρόνο έλευσης των επισκεπτών στην περιοχή μας και τονώνοντας την τουριστική της κίνηση."
Αναφέρθηκε στην προώθηση περιφερειακής οδού από την περιοχή της Κύμης έως τον πρώην Δήμο Κηρέως χαρακτηρίζοντάς την ανατολική περιφερειακή οδό η οποία θα τονώσει την εμπορικότητα και τον τουρισμό στο Δήμο μας.".

Αναφέρθηκε στο θέμα της ύπαρξης υποδομών στην πόλη των Ψαχνών και στα γειτονικά Δ.Δ. κάνοντας λόγο για ενιαίο αποχετευτικό σύστημα και ΒΙΟΚΑ το οποίο θα ανακουφίσει το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον. Μίλησε για συνεργασία με την εταιρία Λάρκο και τόνισε ότι με τον διάλογο και με την πειθώ η εταιρία μπορεί να αποτελέσει όπλο ανάπτυξης της περιοχής και να συμβάλλει στην οικονομία της περισσότερο απ' ότι τώρα γίνεται. Χαρακτηριστικά είπε: "Το θέμα δεν είναι να κλείσουμε την Λάρκο αλλά να συνεργαστούμε μαζί της πείθοντάς την να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να είναι περιβαλλοντικά σύννομη".
Αναφέρθηκε στη Δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου στα ψαχνά παρά το γεγονός πως ο Δήμος έχει ήδη ένα στους Καθενούς. Έκανε αναφορά στις υπηρεσίες τις οποίες λόγω του Καλλικράτη ο Δήμος θα έχει όπως πολεοδομία, σχολικά κτίρια κ.ο.κ λέγοντας ότι αυτές οι νέες υπηρεσίες θα αποτελέσουν πεδίο δράσης του νέου Δήμου με σαφέστατη αναφορά στην ανάπτυξη σχεδίου πόλης και διάφορων παρεμβάσεων στο Δήμο μας.
Σαφέστατη αναφορά έγινε για τα ΤΕΙ τα οποία χαρακτήρισε πόλη μέσα στην πόλη των Ψαχνών και τα οποία χρειάζεται η άμεση αναβάθμισή τους και η υποστήριξη από την πλευρά του Δήμου μιας και αποτελούν κομμάτι τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Αναφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας  Ψαχνών για το οποίο τόνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την πόλη των Ψαχνών και ο ίδιος εάν και εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος θα προωθήσει την αναβάθμισή του σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών των οπίων προσφέρει.
Για όλα αυτά ζήτησε από τους Δημότες την εκλογή του συνδυασμού του από την πρώτη Κυριακή μιας και όπως τόνισε μόνο αυτός μπορεί να προωθήσει έργα και την ανάπτυξη του Δήμου!!
Πέρα απ' όλα αυτά όμως τα οποία αποτελούν θέσεις όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο κος Μπουροδήμος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον υποψήφιο Δήμαρχο κο Ψαθά και τον κο Χασάνδρα κάνοντας λόγο για ερασιτέχνες της πολιτικής, λαϊκιστές και κινδυνολόγους οι οποίοι με την υιοθέτηση ακραίων απόψεων σε σχέση με το περιβάλλον οδήγησαν σε τέλμα την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Χαρακτηριστικά για τον κο Ψαθά τόνισε: " Από πότε υποψήφιοι Δήμαρχοι μπορεί να είναι συνταξιούχοι Αστυνομικοί και δεν μπορου΄ν να είναι υπάλληλοι της εταιρίας Λάρκο όπως είμαι και εγώ. που είναι το μεμπτό;"
Σε ότι αφορά τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει στο λόγο του ο κος Ψαθάς για το θέμα του νερού επειδή ήταν πρόεδρος της ΤΕΔΚΕ απάντησε ότι η ΤΕΔΚΕ είναι συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων και δεν αποτελεί γνωμοδοτικό οργανισμό ή μηχανισμό εξεύρεσης λύσεων σε τέτοιου είδους ζητήματα τα οποία αφορούν αποκλειστικά το Δήμο. κάνοντας λόγο για άγνοια του υποψηφίου Δημάρχου σε θματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επίσης επέρριψε τεράστιες ευθύνες τόσο στον κο Ψαθά όσο και στον κο Χασάνδρα για το θέμα του νερού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: " κινήθηκαν ιδιοτελώς ο ένας για να αναδειχθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος και ο άλλος ως πρόεδρος των Οικολόγων στην περιοχή μας και ταυτόχρονα να αναδειχθούν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας μιας και καμία υποδομή και κανένα βιογραφικό δεν τους συνόδευε σε θέματα τοπικής αυτοδοίκησης".
Απάντησε και στις αναφορές που είχαν γίνει από την πλευρά Ψαθά σε ότι αφορά τις πιέσεις τις οποίες άσκησε υποψήφιους προκειμένου να στελεχώσουν το συνδυασμό του Λέγοντας χαρακτηριστικά: Εμείς δεν πιέσαμε κανέναν, δεν εκβιάσαμε κανέναν, άλλοι ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με βουλευτές ακόμη και αντιπάλου κόμματος προκειμένου να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο πιέζοντας τους υποψηφίους με βάση χατήρια που τους είχαν κάνει. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά : "Έχουμε 142 υποψηφίους ζητάμε συγγνώμη από αυτούς που ήθελαν να μπουν στο ψηφοδέλτιό μας και δεν μπορούσαμε να τους βάλλουμε. Τόση μεγάλη ήταν η υπερπρσφορά υποψηφίων στο συνδυασμό μας!!!" Χαρακτήρισε τον συνδυασμό Ψαθά προϊόν πολιτικής διαπλοκής. Λέγοντας χαρακτηριστικά καλό είναι οι πολίτες  να δουν ποιοι είναι οι υποψήφιοι αυτού του συνδυασμού κάνοτνας αναφορά στο όνομα της κας Βασιλικής Σταύρου Κοκκίνου συζύγου του στενού συνεργάτη του κου Μπαζώτη και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ κου Ταξιάρχη Κόκκινου.λ΄ργοντας ότι αν αυτό δεν αποτελεί οξύμορο πολιτικής συμπεριφοράς τότε τι άλλο μπορεί να αποτελέσει;
Στο τέλος κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να υπερψηφηφίσουν το συνδυασμό του και παρουσίασε τους υποψηφίους του.

Σχόλια