Ο Σύλλογος Νέων επισκέπτηκε το κτήμα Αβαντίς

Εχθές ο σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων επισκέφθηκε το κτήμα Αβαντίς στο Μύτικα Ευβοίας όπου γίνεται παρασκευή οίνου. Το κτήμα πήρε το όνομά του από την αρχαία ονομασία της Εύβοιας που λέγεται Αβαντίς από το πρώτο φύλο τους Αβάντες. Το κτήμα ανήκει στην οικογένεια Μουντρίχα από τον 19ο αιώνα
Η πρώτη οινοποίηση έγινε το 1994 με 3652 φιάλες από τον Απόστολο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε την πρώτη του παγκόσμια πρωτιά. Το Αβαντίς Δρυός έγινε το πρώτο ελληνικό κρασί στο Βιβλίο Guinness (έκδοση 1998). Ο αδερφός του Απόστολου, Σπύρος, αρχιτέκτονας, φιλοτέχνησε 1500 χειροποίητα ζωγραφικά θέματα για τον αντίστοιχο αριθμό φιαλών.


Ο Απόστολος Μουντρίχας ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο οινοποίησης αλλά και στο χώρο όπου βρίσκεται το κρασί μέσα σε βαρέλια από δρυ για την ωριμανσή του. Το κάθε βαρέλι γράφει πάνω από που προέρχεται το υλικό κατασκευής του, το έτος δημιουργίας και άλλα στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο για την ωρίμαση του οίνου.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ξενάγηση και έθεσαν ερωτήματα στον κο Μουντρίχα, ο οποίος απάντησε σε όλα.
Μετά ακολούθησε γευσιγνωσία από κρασιά που παρασκευάζονται στο κτήμα Αβαντίς όπως sauvignon, Δρυός, Ροζέ, Syrah, Άγιος Χρόνος, Μαλαγουζιά και Μελίτης. Στους περισσότερους από τους νέους άρεσε το Syrah, Άγιος Χρόνος, Μαλαγουζιά και Μελίτης.
Τέλος έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών τις εντυπώσεις, αγόρασαν κρασιά για το σπίτι και έβγαλαν ανημνιστικές φωτογραφίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer