Τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία

Σέρρες, Γύθειο, Πρέβεζα, Χίος, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Τήνος, Αθήνα, μερικά από τα μέρη που βρέθηκαν στη Χαλκίδα για να παρουσιάσουν τα δικά τους προϊόντα στην έκθεση Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία και φυσικά πολλά μέρη της Εύβοιας, έδωσαν το δικό τους παρόν στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Άθλησης.
Με εξήντα περίπτερα και με χορευτικά από όλα τα μέρη σχεδόν της Εύβοιας που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα περίμενε κανείς να μην… πέφτει καρφίτσα.
Δυστυχώς όμως, κατά γενική ομολογία από πολλούς εκθέτες, τα πράγματα εδώ στη Χαλκίδα ήταν υποτονικά. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απέδωσαν την μικρή συμμετοχή του κόσμου στο γεγονός ότι δεν έγινε διαφήμιση σωστή του φεστιβάλ, σημειώνοντας πως στους διαδρόμους ανάμεσα στα περίπτερα πολλές φορές βρίσκονταν δύο – τρεις άνθρωποι!

Καταπληκτικές δημιουργίες μπορείτε να θαυμάσετε, μιας και η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και σήμερα το βράδυ στις 10 ανοιχτή, στο περίπτερο του Α΄ΚΑΠΗ Χαλκίδας όπου οι κυρίες Μάλαγα, Αναστασίου, Πασχαλίδου, Γέραλη με χαμόγελο και καλή διάθεση εκθέτουν τα προϊόντα που έχουν φτιάξει μέλη του ΚΑΠΗ, γλυκά του κουταλιού και παραδοσιακά προϊόντα από την Άνω Πορόϊα Σερρών με την κ. Φεβρωνία να «γλυκαίνει» με κεράσματα τους επισκέπτες, με οίνο εκλεκτό από το Νομό της Μεσσηνίας, με κοσμήματα και φορεσιές από τον Ωρωπό αλλά και την Αθήνα και πολλά άλλα.
Αξίζει να αναφερθεί και η συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων και την συμμετοχή μικρών και μεγάλων χορευτών αλλά και τραγουδιστών, που έδωσαν μια άλλη, παραδοσιακή νότα στο φεστιβάλ, τμήματα από τα Λουτρά Αιδηψού, Μαρμάρι, Ιστιαία, Ψαχνά, Κονίστρες, Κύμη, Αλιβέρι, Ωρεούς, Ροβιές, Ανθηδώνα, Ερέτρια, Αρτάκη κ. ά.
Αξίζει συγχαρητήρια η προσπάθεια αυτή μιας και είναι ευκαιρία και η αγορά της Εύβοιας να ανοίξει αλλά και να γίνουν ακόμη πιο γνωστές οι ομορφιές της, με τη μόνη διαφορά πως τέτοιες εκδηλώσεις – εκθέσεις, θέλουν και τον χρόνο τους αλλά και την προβολή τους…
eviatop

Σχόλια