Γιάννης Μπουροδήμος ο μάγειρας
Εκτός από τον νέο Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιάννης Μπουροδήμος υπάρχει και άλλος. Είναι παίκτης του Master Chef και ας τον γνωρίσουμε καλύτερα:
Ζει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Γεωπονία. Πολυταξιδεμένος, ερωτευμένος με τη μαγειρική, κάθε του ταξίδι είναι και ένας καινούριος γευστικός δρόμος. Αντιμετωπίζει το φαγητό σαν το μέσο εκείνο που θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει ανθρώπους και να κατανοήσει πολιτισμούς. Όνειρό του είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου.
Αγαπημένη κουζίνα
Ασιατική γενικά και πιο ειδικά η Βιετναμέζικη
Αγαπημένος προορισμός
Μόναχο τον Δεκέμβρη, Φλώρινα-Πρέσπες τέλη Οκτώβρη και Σάμο οποτεδήποτε μέσα στο χρόνο
Αγαπημένο συστατικό (αναφέρετε γιατί)
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά γιατί αλλάζουν τους χαρακτήρες των πιάτων
Η σπεσιαλιτέ σας
Monkey bread. Όπως λένε, η ζωή χωρίζεται στην ζωή πριν το monkey break και τη ζωή μετά το monkey bread.
Αγαπημένο λαχανικό
μαραδόριζα
Γλυκό ή αλμυρό;
Γλυκό με λίγο αλάτι για να οξυνθούν ακόμα περισσότερο οι γεύσεις
Πρωινό, γεύμα ή δείπνο;
Πρωινό για δυο και δείπνο με πολλούς
Ποιο πιάτο θεωρείτε αφροδισιακό;
Αυτό που γίνεται με αγάπη και δεν σου γεμίζει το στομάχι κάνοντας σε νωθρό
Τι μουσική προτιμάτε όταν μαγειρεύετε;
Ταξιδιάρικη. Άλλωστε μαγείρεμα ίσον μνήμη και μνήμες πολλές από ταξίδια πολλά
Πώς αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο Master Chef;
Δεν το αποφάσισα. Ένας φίλος το αποφάσισε για μένα
Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσετε από το Master Chef;
Γνώσεις για την κουζίνα και τον εαυτό μου
Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μαγειρική;
Η μητέρα μου μας μεγάλωσε με όλα τα φεμινιστικά πρότυπα τον αδερφό μου και μένα. Γιατί δεν έκανε κόρη να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού
Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που εκτελέσατε; Πέτυχε ή όχι;
Ένα κέικ με γιαούρτι. Έγινε φοβερό!!! Χρόνια μετά μου είπαν ότι είχαν πετάξει τη δική μου ζύμη και είχαν βάλει καινούρια μέσα στη φόρμα του κέικ.
Εάν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποια θα ήταν και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου και μείγμα «5spice» για να αρωματίζω αυτά που θα πιάνω από τη θάλασσα και τα λαχανικά από τη στεριά
Ποια τρία πρόσωπα θα καλούσατε για φαγητό και τι θα ετοιμάζατε για τον καθένα ξεχωριστά;
Μουσακά για τον Άγη, πάπια για την Μαντώ και cheesecake για τον Γιώργο
Ποιος σεφ/κριτής σας αγχώνει περισσότερο;
Ο κύριος Λαζάρου γιατί το δείχνει πιο έντονα όταν τον απογοητεύει μια συνταγή μου
Τα στοιχεία προήλθαν από το mega channel
Ζει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Γεωπονία. Πολυταξιδεμένος, ερωτευμένος με τη μαγειρική, κάθε του ταξίδι είναι και ένας καινούριος γευστικός δρόμος. Αντιμετωπίζει το φαγητό σαν το μέσο εκείνο που θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει ανθρώπους και να κατανοήσει πολιτισμούς. Όνειρό του είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου.
Αγαπημένη κουζίνα
Ασιατική γενικά και πιο ειδικά η Βιετναμέζικη
Αγαπημένος προορισμός
Μόναχο τον Δεκέμβρη, Φλώρινα-Πρέσπες τέλη Οκτώβρη και Σάμο οποτεδήποτε μέσα στο χρόνο
Αγαπημένο συστατικό (αναφέρετε γιατί)
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά γιατί αλλάζουν τους χαρακτήρες των πιάτων
Η σπεσιαλιτέ σας
Monkey bread. Όπως λένε, η ζωή χωρίζεται στην ζωή πριν το monkey break και τη ζωή μετά το monkey bread.
Αγαπημένο λαχανικό
μαραδόριζα
Γλυκό ή αλμυρό;
Γλυκό με λίγο αλάτι για να οξυνθούν ακόμα περισσότερο οι γεύσεις
Πρωινό, γεύμα ή δείπνο;
Πρωινό για δυο και δείπνο με πολλούς
Ποιο πιάτο θεωρείτε αφροδισιακό;
Αυτό που γίνεται με αγάπη και δεν σου γεμίζει το στομάχι κάνοντας σε νωθρό
Τι μουσική προτιμάτε όταν μαγειρεύετε;
Ταξιδιάρικη. Άλλωστε μαγείρεμα ίσον μνήμη και μνήμες πολλές από ταξίδια πολλά
Πώς αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο Master Chef;
Δεν το αποφάσισα. Ένας φίλος το αποφάσισε για μένα
Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσετε από το Master Chef;
Γνώσεις για την κουζίνα και τον εαυτό μου
Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μαγειρική;
Η μητέρα μου μας μεγάλωσε με όλα τα φεμινιστικά πρότυπα τον αδερφό μου και μένα. Γιατί δεν έκανε κόρη να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού
Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που εκτελέσατε; Πέτυχε ή όχι;
Ένα κέικ με γιαούρτι. Έγινε φοβερό!!! Χρόνια μετά μου είπαν ότι είχαν πετάξει τη δική μου ζύμη και είχαν βάλει καινούρια μέσα στη φόρμα του κέικ.
Εάν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποια θα ήταν και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου και μείγμα «5spice» για να αρωματίζω αυτά που θα πιάνω από τη θάλασσα και τα λαχανικά από τη στεριά
Ποια τρία πρόσωπα θα καλούσατε για φαγητό και τι θα ετοιμάζατε για τον καθένα ξεχωριστά;
Μουσακά για τον Άγη, πάπια για την Μαντώ και cheesecake για τον Γιώργο
Ποιος σεφ/κριτής σας αγχώνει περισσότερο;
Ο κύριος Λαζάρου γιατί το δείχνει πιο έντονα όταν τον απογοητεύει μια συνταγή μου
Τα στοιχεία προήλθαν από το mega channel
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου