Mία συναυλία για την ειρήνη και την αλληλεγγύη

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και ερμηνεύει έργα δυτικών και Παλαιστίνιων συνθετών.
Με πατρίδα τη μουσική, νεαροί Παλαιστίνιοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να σκορπίσουν με τους ήχους της μουσικής τους το μήνυμα αλληλεγγύης, της διαμαρτυρίας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, του πολιτισμού και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για το λαό τους.
Νέοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και παιδιά Παλαιστινίων που ζουν στη διασπορά μακριά από την πατρίδα τους, σε χώρες όπως η Ιορδανία, η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό και παρουσιάζουν μια συμφωνική συναυλία σε έργα δυτικών και Παλαιστινίων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 20.30.
Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό (29/11) και σηματοδοτεί τη φιλία και την αλληλεγγύη του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία νέων από 14 έως 26 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συναντιούνται σε διαφορετικά σημεία της υφηλίου, δουλεύουν πάνω στη μουσική και παρουσιάζουν συναυλίες αξιώσεων.
Αυτή τη φορά σημείο συνάντησής τους είναι η Αθήνα. Υπό την μπαγκέτα της βραβευμένης Βρετανίδας μαέστρου Sian Edwards, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το έργο "Η Έκπληξη" του Haydn, αποσπάσματα από το έργο του Gershwin "Porgy & Bess" και τρία έργα που έχουν γραφτεί κατά παραγγελία για τη συναυλία των Αθηνών, τα οποία συνέθεσαν οι Παλαιστίνιοι συνθέτες Ahmad Al Khatib, Issa Boulos και John Bisharat.
Τέλος το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργο έκπληξη Έλληνα συνθέτη.

i-diadromi.

Σχόλια