Τον Ιούλιο του 2010 υπογράφηκε το μνημόνιο του Special Olympics με τη Νομαρχία Ευβοίας, Χαλκίδα και Ερέτρια

Το 2010 γενικότερα ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για όλο τον κόσμο. Ειδικότερα για την Εύβοια ήταν μια ακόμη πιο ξεχωριστή χρονιά αφού στις 12 Ιουλίου υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη της Εύβοιας στο Πρόγραμμα Host town "Πόλις - Αμφιτρύων", με τη συμμετοχή των Δήμων Χαλκιδέων και Ερέτριας.Θα πρέπει να σημειωθεί όπως είχε πει τότε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ότι: " Η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε στήριξη από την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία για τη διοργάνωση και φιλοξενεία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου το 2011.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 7500 με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι, 25.000 εθελοντές και 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών. Επίσης θα έλθουν 3.000 εκπρόσωποι μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ' όλο τον κόσμο για να προβάλλουν τις δεξιώτητες των ξεχωριστών αθλητών. Παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του "διαφορετικού" στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας και θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο  , ενώ 22 κήρυκες εθελοντισμού και 13 πρέσβεις καλής θελήσεως απ' το χώρο της επικοινωνίας έχουν αναλάβει  τη διάδοση του μηνύματος των αγώνων." Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην διεύθυνση http://www.athens2011.org.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι εθελοντές στους αγώνες Special Olympics 2011 θα βρίσκονται και από τους συλλόγους Πάλης-Ρυθμικής του Δήμου Μεσσαπίων.

Σχόλια