Ελληνική ναυτική τραγωδία στις Βερμούδες - Δύο έλληνες ναυτικοί νεκροί από φονικό κύμα

Λίγες ώρες πριν το νέο έτος μία απίστευτη ελληνική τραγωδία βυθίζει στο πένθος την τεράστια ναυτική οικογένεια της χώρας, που θρηνεί δύο ναυτικούς και αγωνιά για την κατάσταση της υγείας ενός τρίτου ναυτικού κυπριακής καταγωγής.
Το δεξαμενόπλοιο Aegean Angel βρισκόταν 800 μίλια ανοιχτά των Βερμούδων, όταν έπεσε σε μεγάλη θαλασσοταραχή. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος, το πλοίο κατάφερε να βγει αλώβητο από την θαλασσοταραχή.


Ωστόσο, κι ενώ στην περιοχή τα κύματα ήταν ακόμα τεράστια, ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου, μαζί με τον Α΄ μηχανικό και τον κύπριο υποπλοίαρχο, βγήκαν στην πλώρη προκειμένου να ελέγξουν το πλοίο. Τότε όμως, ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το πλοίο και τους τρεις ναυτικούς και τους πέταξε μακριά χτυπώντας τους σε διάφορα σιδερένια μέρη του πλοίου.

Το χτύπημα ήταν σφοδρότατο με αποτέλεσμα ο 47χρονος έλληνας πλοίαρχος και ο 33χρονος πρώτος μηχανικός να βρουν ακαριαίο θάνατο, ενώ χτύπησε σοβαρότατα ο 34χρονος κύπριος υποπλοίαρχος.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς τις Βερμούδες, προκειμένου να παραλάβουν τον κύπριο τραυματία και να διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Η κατάσταση πάντως της υγείας τους είναι σοβαρή.

newsit

Σχόλια