Παπουτσής: ''Οι μετανάστες χωρίς άσυλο θα απελαθούν''


Ένα ''αποφασιστικό χτύπημα θα δοθεί στα δίκτυα διακίνησης παράνομων μεταναστών'' σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ξεκαθάρισε ακόμα ότι ''μόνο οι μετανάστες με άσυλο θα παραμείνουν στην Ελλάδα''.

Ειδικότερα ο κ. Παπουτσής τόνισε χαρακτηριστικά ότι ''στην Ελλάδα με την πολιτική μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου''.

''Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι'' πρόσθεσε.

Ο Υπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται, στο λιμάνι καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, εξαιτίας της διέλευσης και της μακροχρόνιας παραμονής μεταναστών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, οι οποίοι έλαβαν την εξής διαβεβαίωση από τον κ. Παπουτσή: ''η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών.''

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας ανέφερε στις δηλώσεις ότι το πρόβλημα είναι χρονίζον, και δήλωσε ότι κατανοεί ότι το Υπουργείο προχωρεί βήμα-βήμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για ένα πρόβλημα, που δεν μπορεί να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων τέλος δήλωσε ότι για πρώτη φορά Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, έχει μεταβάλλει την Πάτρα σε έναν απέραντο καταυλισμό με άθλιες συνθήκες για μετανάστες και κατοίκους.

cpsmo.gr

Σχόλια