Η πληροφόρηση στην εποχή της «πληροφορίας» - το παράδειγμα του ΑΣΩΠΟΥ ποταμού.


  Έχει αναλυθεί και σε άλλες αναρτήσεις ότι η ¨πληροφόρηση¨, ειδικά στη χώρα μας, λαμβάνει χώρα μέσα από ¨κανάλια¨ πλήρως εξαρτημένα από ίδια συμφέροντα και την εξουσία. Την τελευταία δεκαετία αυτό το σύστημα  παίζει περίεργο παιγνίδι με πρόσχημα το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Φυσικά και δεν τους απασχολεί, ούτε η καφέ Αρκούδα, ούτε το φιδάκι της Μήλου, ούτε η φώκια Monachus-Monachus, ούτε και η χελώνα Κareta - Κareta , αλλά ένα μόνο έχουν στο μυαλό τους, την προστασία της ΤΣΕΠΗΣ – ΤΣΕΠΗΣ.
Ο λαός δεν μπορεί να αντισταθεί γιατί απλούστατα δεν έχει τη γνώση και την παιδεία να κρίνει αυτά που του πλασάρουν μέσα από απίστευτα ελκυστικές συσκευασίες. Πάντα έχουν την συμμετοχή ¨προθύμων¨ πολιτικών, επιστημόνων, ειδικών, φορέων, πνευματικών ιδρυμάτων κλπ, που με μοναδικό κίνητρο ίσως……. μόνο τα λίγα λεπτά δημοσιότητας, χρησιμοποιούνται σαν «οικο-βαποράκια» με στόχο τον αποπροσανατολισμό. Αυτός ο υποστηρικτικός θίασος,  χωρίς αναστολές και ηθική, πουλά τις όποιες αξίες υπηρετεί στη δημόσια δράση του.
Εκεί που πραγματικά έχουν δώσει τα ¨ρέστα τους¨, είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τομέας πολλών δις ευρώ!!!. Πρώτη κίνηση τους κάθε φορά είναι να ξεσηκώσουν τις τοπικές κοινωνίες, εάν προγραμματίζεται κάποια λύση που δεν ευνοεί τα συμφέροντα τους. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.  Έτσι εξηγείται και η εικόνα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας. Για αυτούς που γνωρίζουν … τα ίδια πρόσωπα για δεκαετίες, στελεχώνουν όλους εκείνους του κατ ευφημισμό φορείς διαχείρισης, επιστημονικούς φορείς κλπ, οι οποίοι και σχεδιάζουν το νομοθετικό πλαίσιο, που υιοθετούν και υλοποιούν,  χωρίς δεύτερη κουβέντα…, οι κυβερνήσεις.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε διεθνές επίπεδο, όταν τα συμφέροντα  και τα προβλήματα είναι παγκοσμιοποιημένα όπως πχ  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ κλπ.
Επίσης, ακόμη και μέσα από την χωρίς όρια πληροφορία του internet, εάν δεν διαθέτεις τα απαραίτητα φίλτρα, σίγουρα δεν πρόκειται να καταλήξεις σε σωστά συμπεράσματα. Μη ξεχνάμε ότι και μεγάλο μέρος του internet ελέγχεται πλήρως από τα ίδια συμφέροντα.

Μοναδική άμυνα η γνώση, ….. ζητούμενο τη σημερινή εποχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ είναι η περίπτωση της ρύπανσης του ΑΣΩΠΟΥ ποταμού.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στο διάγραμμα  (με βάση μια γρήγορη έρευνα στα sites αυτών των ¨οικολογικών¨ ΜΜΕ), η δημοσιοποίηση του προβλήματος αρχίζει το 2004 , ¨στα ψιλά¨ όπως λέγεται .Υπόψη, ο ΑΣΩΠΟΣ δημιουργήθηκε από το 1969 , μέχρι το 2004 το αγνοούσαν προκλητικά και φυσικά το εξασθενές χρώμιο δεν είναι το μόνο και ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα.
Το  β΄ εξάμηνο του 2007 με την ανεύρεση του εξασθενούς χρωμίου υπάρχει έντονη δημοσιότητα, η οποία σταματά το α΄ εξάμηνο του 2008 και επαναλαμβάνεται πιο έντονα το β΄ εξάμηνο του 2008 και το α΄ εξάμηνο του 2009, χωρίς να έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά. Από το β εξάμηνο του 2009, λόγω αλλαγής διακυβέρνησης , κρατείται σε πιο χαμηλά επίπεδα και βέβαια με τη θετική πλευρά του,  δηλ ότι το πρόβλημα λύθηκε ή λύνεται, ενώ ο περιφερόμενος θίασος ¨προστασίας Ασωπού¨, δηλώνει ικανοποιημένος…
ερώτημα 1Ο : ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ 2008, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ???? (εάν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ να σχολιάσει)

Και προχωράμε στην ουσία…
Οι περιβόητες μελέτες του ΙΓΜΕ και του ΤΕΕ για τον Ασωπό, αφήνουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα αίτια και την έκταση της ρύπανσης, αλλά τα στοιχεία αυτά αποκρύπτονται επιμελώς από τις μέχρι σήμερα εκπομπές και δημοσιεύματα.
Κανένας ποτέ ειδικός ή μη, σε εκπομπή ή δημοσίευμα δεν αναφέρθηκε στο βασικό στοιχείο, ότι δηλ οι αυξημένες συγκεντρώσεις Cr (VI) ανιχνεύονται σε περιοχές που οι υδροφορείς τους δεν έχουν καμιά σχέση με τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων.

Από τη μελέτη του ΤΕΕ (έχει σημειωθεί η βιομηχανική ζώνη και η περιοχή της Αυλίδας)

 ερώτημα 2ο : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Cr(VI)  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ????? (Η Βιομηχανική ζώνη ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ εγκληματικά για  την περιοχή στα κατάντη)
 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΗΒΑ, ΚΩΠΑΙΔΑ, ΒΑΓΙΑ, ΑΥΛΙΔΑ κλπ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΙΣ.


ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ….. ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΙΝΑΙ  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!!! 
 

Σχόλια