Ανακοίνωση της Μαρίας Φουρλή για τους εργαζόμενους του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων




Πριν τις εκλογές προειδοποιούσαμε για τις συνέπειες της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη». Ανάμεσα στα άλλα, η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα για τους εργαζόμενους στο δήμο μας, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, επιβεβαιώνει τις θέσεις μας.



Σε πρώτη φάση αμφισβητείται το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις του πρώην δήμου Μεσσαπίων, ενώ τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα και για τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους. Πολλοί από αυτούς εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στις επιχειρήσεις του δήμου. Χάρη σε αυτούς λειτουργούσαν βασικές υπηρεσίες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών του νέου δήμου.



Μάλιστα, το δικαίωμα στην εργασία αμφισβητείται τη στιγμή που με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται υπάρχει ανάγκη για νέες προσλήψεις και όχι για απολύσεις.



Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς να μεταθέτει τις ευθύνες της στην περιφέρεια και αυτή παραπάνω κ.τ.λ.. Να αναγνωρίσει και να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζόμενων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά.



Στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στις 28/2 καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να υπερασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία.



Καλούμε το λαό του δήμου μας να συσπειρωθεί και να παλέψει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πετάει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Να συσπειρωθεί και να παλέψει ενάντια στην εφαρμογή της πολιτικής του Καλλικράτη που υποβαθμίζει τη ζωή του λαού, καταδικάζει στην ανεργία τους εργαζόμενους των δήμων, όπως προβλέπεται και για το δικό μας δήμο.

Σχόλια