Δημοτικό Συμβούλιο για ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ

Νέα τροπολογία κατατέθηκε  στη Βουλή την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 , με την οποία δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού κοινωφελούς επιχείρησης, η οποία λύεται και στο εξής η άσκηση της δραστηριότητάς της αναλαμβάνεται από τον οικείο δήμο ή από ν.π.δ.δ. του ιδίου δήμου.

Η ρύθμιση αφορά στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου που μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, ενώ συμβάσεις έργου που έχουν συναφθεί από τις επιχειρήσεις που λύονται, εκτελούνται από τον αντίστοιχο φορέα άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου 2011 η θητεία των Επιτροπών Πολιτογράφησης Αλλοδαπών έως την εκ νέου συγκρότηση των οικείων επιτροπών στο πλαίσιο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Κράτους.
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση, η οποία πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων-Μεσσαπίων τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη των υπαλλήλων των κοινωφελών υπηρεσιών του πρώην Δήμου Μεσσαπίων, όπως αυτές κληρονομήθηκαν στο νέο Δήμο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους, που τηρούν τις προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει, να "περάσουν" ως εργαζόμενοι στην νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία θα συσταθεί. Φυσικά μαζί με τους υπαλλήλους περνούν και τα χρέη, τα οποία βαρύνουν τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Μεσσαπίων. Αυτό που μένει να προσδιοριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, είναι το γεγονός αν και πόσοι πληρούν τις προδιαγραφές, που το Υπουργείο ορίζει.
Πριν λίγες ημέρες το messapia-news είχε κάνει δημοσίευση περιεχομένου εγγράφου, το οποίο στάλθηκε στο αρμόδιο υπουργείο από την πλευρά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και το οποίο περιέγραφε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά τις συμβάσεις των εργαζομένων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιείται τη Δευτέρα, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αποτελεί κορυφαίο γεγονός σε ότι αφορά το μέλλον αυτών των ανθρώπων μιας και η απόφαση που θα παρθεί αφορά πέρα από τους εργαζόμενους το μέλλον των οικογενειών τους όπως και πολλά χρόνια από τον εργασιακό τους βίο.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, βάσει των εγγράφων που έχουμε στα χέρια μας, ότι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση με τεράστια ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.Τουλάχιστον ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή αλλά και το σύνολο συμπολίτευσης και  αντιπολίτευσης, την όποια απόφαση πάρουν, να την πάρουν με γνώμονα το νόμο αλλά και ταυτόχρονα το καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους στις κοινωφελείς επιχειρήσεις του πρώην Δήμου
 Μεσσαπίων.

messapia-news

Σχόλια