"Η μητέρα των μαχών" για τους εργαζόμενους του Δήμου

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με κύριο θέμα στην ατζέντα του τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων των κοινοφελών επιχειρήσεων του Δήμου. Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται, λόγω της μεγάλης σημασίας, ως η ημέρα που παίζεται το εργασιακό μέλλον των κοινωφελών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Μεσσαπίων μιας και την συνεδρίαση θα απασχολήσει και η δημιουργία της νέας κοινωφελούς επιχείρησης, η οποία θα συσταθεί για το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Επίσης θα συζητηθεί το εάν και εφόσον θα μπορέσουν να μετακινηθούν στην νέα Δημοτική Επιχείρηση υπάλληλοι και πόσοι από αυτούς, μιας και "αγκάθι" αποτελούν οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ανεπαρκείς και δίχως να κατοχυρώνουν αρκετούς από αυτούς.
Σε ότι αφορά τις Δημοτικές παρατάξεις αναμένεται η μείζον αντιπολίτευση αλλά και η ελάσσον να προτείνουν  με όποιο δυνατό και νόμιμο τρόπο την διατήρηση των εργαζομένων στην νέα Δημοτική Επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, αυτή της συμπολίτευσης, αναμένεται να τηρηθεί στάση ταυτιζόμενη με την νομιμότητα και τα όσα προβλέπει ο νόμος.
Κακά τα ψέματα όμως η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία δεν θα προσπαθήσει να βρει λύση για αυτούς τους ανθρώπους, θα λειτουργήσει με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο στην ψαχνιώτικη κοινωνία,ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι θα κινηθεί σε νόμιμα πλαίσια.Αναμένεται μια συνεδρίαση, η οποία θα τραβήξει το μεγάλο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, μιας και το θέμα αυτό απασχολεί πάρα πολλές οικογένειες των Ψαχνών.
Πέραν αυτών θα συζητηθεί και το θέμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της νέας Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου και εκεί υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα Δημοτική επιχείρηση.


Έγραψε ο Γιάννης Ρουσόδημος στο messapia-news

Σχόλια