Κακοτεχνίες στο Μεσσάπιο ποταμό

Ένα από τα ζητήματα, που απασχόλησε το περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν οι κακοτεχνίες ,οι οποίες έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, στο τοιχείο του ποταμού Μεσσάπιου. Αποτέλεσμα αυτών των κακοτεχνιών είναι το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία και στη βάση του τοιχείου έχει φύγει τελείως το τσιμέντο με αποτέλεσμα όλο το τοιχείο να βρίσκεται στον "αέρα", με κίνδυνο σε περίπτωση μεγάλου όγκου νερού στο Μεσσάπιο ποταμό, ανάλογου των πλημμυρών του 2006, να κινδυνέψει να παρασυρθεί το τοιχείο, καθώς και όλη η πλευρά η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό διαμόρφωση για την δημιουργία δρόμου.

Ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος τοποθετούμενος πάνω σε αυτό το θέμα είπε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν διότι σε άλλη περίπτωση κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Θησέας, το οποίο χρηματοδοτεί το έργο, διότι θα παρέλθει ο χρόνος απορρόφησης της χρηματοδότησης. Σε ότι αφορά τις κακοτεχνίες, ήδη έχει κληθεί η τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, η οποία θα αναλάβει να τις διορθώσει, πιθανόν και με ιδίον κόστος, και να εφαρμόσει τις τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες υφίστανται για το συγκεκριμένο έργο βάσει των υποδείξεων της τεχνικής υπηρεσίας της Νομαρχίας Ευβοίας, η οποία το εποπτεύει. Θέση η οποία είναι η πλέον σωστή και εξασφαλίζει την χρηματοδότηση δίχως χρονοτριβές.
Η αντιπολίτευση δια του κου Χασάνδρα εξέφρασε διαφορετική άποψη για το θέμα αυτό αναγνωρίζοντας τις κακοτεχνίες τις οποίες είχε επισημάνει εγκαίρως με έγγραφό της μέσω της Γαία προς το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων με την διαφορά όμως ότι ζήτησε να σταματήσει το έργο και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ανήκουν. Ο κος Μπουροδήμος αναγνώρισε και αυτός τις ευθύνες που υπάρχουν παρόλα αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία την συνέχιση του έργου και την χρηματοδότησή του προκειμένου να αποπερατωθεί.
Την απόφαση της πλειοψηφίας κατά την διαδικασία δεν ψήφισε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης.

messapia-news

Σχόλια