on line φροντιστήρο απ' το Υπουργείο Παιδείας



Με τον τίτλο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις», το υπουργείο Παιδείας εγκαινιάζει μία πρωτοπόρα δράση, το on line φροντιστήριο.

Το online φροντιστήριο αποσκοπεί σε πρώτη φάση στη βοήθεια του μαθητή της Γ΄Λυκείου και υλοποιείται σε πιλοτικό στάδιο με στόχο τον Σεπτέμβριο, να δοθεί υποστήριξη σε όλα τα παιδιά της Β’ και Γ’ Λυκείου.

Για τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, έχουν επιλεγεί και έχει ολοκληρωθεί η ύλη στα τρία πιο δύσκολα μαθήματα με τον μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας. Αυτά είναι τα μαθηματικά-που είναι και στην τεχνολογική και στη θετική κατεύθυνση- η φυσική και τα αρχαία ελληνικά. Ετοιμάζονται η βιολογία, τα λατινικά και τα μαθηματικά γενικής παιδείας.
Τα μαθήματα αυτά, όπως τόνισε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου, γίνονται σύμφωνα με τα βιβλία, οι ασκήσεις είναι του βιβλίου, αλλά και εκτός βιβλίου, και επιπλέον τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν υποδειγματικές επιλύσεις ασκήσεων ή απαντήσεις θεμάτων που έχουν μπει σε Πανελλαδικές Εξετάσεις τις προηγούμενες χρονιές.

Στόχος του υπουργείου, όπως επεσήμανε η κυρία Διαμαντοπούλου, είναι κάθε μαθητής και μαθήτρια να μπορούν από τον υπολογιστή να βλέπουν με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο το μάθημα που τους απασχολεί και τους ενδιαφέρει.

Ευβοιόραμα

Σχόλια