Φοιτητές αξιολογούν τους καθηγητές τους μέσω του RateYourProfessor.gr

Κάποτε η αξιολόγηση των καθηγητών ήταν γεγονός, αλλά σήμερα σε κανένα Ανώτατο και Τεχνολογικό Ίδρυμα δεν γίνεται ουδεμία αξιολόγηση των φοιτητών. Και επειδή, όπως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο, για αυτό δημιουργήθηκε ο ιστοχώρος RateYourProfessor.gr, που κατά κάποιο τρόπο το πετυχαίνει.


Τo RateYourProfessor.gr, όπως αναφέρεται μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα,  ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο 2010 και φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για όλους τους Έλληνες φοιτητές & σπουδαστές.
Μέσα από το φιλικό περιβάλλον και μια διαρκώς αυξανόμενη βάση, ο φοιτητής μπορεί να αναζητήσει τον καθηγητή, αλλά και τη Σχολή του, να διαβάσει τις γνώμες συμφοιτητών του και το σημαντικότερο να δημοσιεύσει τη δική του γνώμη και βαθμολογία. Όλα αυτά μέσα από σύντομα και περιεκτικά κριτήρια και τηρώντας απαραίτητους κανονισμούς ευπρέπειας. Από την άλλη πλευρά, ο καθηγητής έχει την ευκαιρία να ‘ακούσει’ τους φοιτητές & δημιουργώντας τη προσωπική του σελίδα να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην κοινότητα του RateYourProfessor.gr.
Είναι περισσότερο μια πλατφόρμα επικοινωνίας, παρά αξιολόγησης. Επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών, αλλά και των καθηγητών με τους φοιτητές τους. Ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σχόλια