Λαογραφικό μουσείο σε νηπιαγωγείο λόγω 25ης Μαρτίου

Με αφορμη τις εορταστικες εκδηλωσεις για την εθνικη επετειο της 25ης Μαρτιου 1821, τα παιδια του 1ου Νηπιαγωγειου Δροσιας, μαζι με την νηπιαγωγο τους Αγαπη Ουζουνακη,δημιουργησαν στο σχολειο τους ενα ''Μικρο Λαογραφικο Μουσειο''.


Η ιδεα να δημιουργηθει η ''Γωνια της Ελληνικης Παραδοσης'',με διαφορα παλια αντικειμενα απο την καθημερινη ζωη των Ελληνων ενθουσιασε μικρους και μεγαλους! Σκοπος ηταν να μαθουν τα παιδια πως ζουσαν παλια οι προγονοι μας και ποιες ηταν οι ασχολιες τους...
Πολυ συντομα η αιθουσα του Νηπιαγωγειου μετατραπηκε σε ενα ''Μικρο Λαογραφικο Μουσειο'' με οικογενειακα αντικειμενα κ κειμηλια αρκετα τα οποια χρονολογουνται ατπο το 1800!!! Αλλος ενας στοχος αυτης της πρωτοβουλιας ηταν να ερθουν τα παιδια σε επαφη με τα στοιχεια της λαικης μας παραδοσης,τα ηθη κ εθιμα κ κυριως να συνειδητοποιησουν οτι ο λαικος μας πολιτισμος αποτελει πηγαια εκφραση των ανθρωπων του χθες και παραλληλα να ευαισθητοποιηθουν και να συμβαλουν στην διατηρηση του αναβιωνοντας εθιμα και συνηθειες.

evianews

Σχόλια

  1. Μπράβο, συναδέλφισσες! Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν επαίνων αλλά και προβολής για να δουν όλοι το έργο αλλά και την ευαισθησία των Ελλήνων εκπαιδευτικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου