Τοξικά Απόβλητα

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συεχώς για τα τοξικά απόβλητα ρυπογόνα ή μη. Αλλά για το συγκρότημα Τοξικά Απόβλητα δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Ας δούμε τι συγκρότημα είναι, κάνοντας αναδημοσίευση από μία συνέντευξη που έδωσε στο lost fm
"Τα Τοξικά Απόβλητα είναι ένα πολιτικό συγρότημα που δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανένα “χώρο”, κόμμα ή οργάνωση. Τα Τοξικά Απόβλητα είναι το skacore συγκρότημα της Αθήνας αφοσιωμένο στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και το φασισμό.
Αποτελούμαστε από 5 σταθερά μέλη (φωνή, κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) και κάποιους περιστασιακούς μουσικούς, ανάλογα με τις ανάγκες συγκεκριμένων συναυλιών και ηχογραφήσεων. Η θεματολογία μας είναι εξίσου πολιτική και ψυχαγωγική. Οι στίχοι είναι στα ελληνικά γιατί μας ενδιαφέρει το νόημα που καταλαβαίνει από αυτούς η τοπική νεολαία, αλλά και γιατί διαφωνούμε και με την οικονομική, και με την πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Ξεκινήσαμε πριν από 15 χρόνια αλλά τα 5 ήταν πολύ δύσκολα γιατί ένα από τα μέλη μας σπούδαζε στο εξωτερικό, γι’ αυτό μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να κυκλοφορήσουμε μόνο δύο δίσκους. Το σημαντικότερο συγκρότημα που έχουμε παίξει ποτέ είναι οι Banda Bassotti: η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μπάντα της Ιταλίας. Η μεγαλύτερη περιοδεία που έχουμε κάνει κράτησε 10 μήνες και περιελάμβανε 18 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η δημιουργία της δικιάς μας δισκογραφικής (Polyethnic) ώστε να κάνουμε τη διανομή μας ανεξάρτητα.
Αν έχεις διαβάσει μέχρι εδώ, ευχαριστούμε!
Με συντροφικότητα, Τοξικά Απόβλητα.".


Σχόλια