Κινητοποίηση για τα λύματα στον Μεσσάπιο

Μετά τις σημερινές καταγγελίες των πολιτών σχετικά με τα λύματα και αφρούς που παρατηρήθηκαν στο ποτάμι του Μεσσάπιου κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κος Λάμπρου, ο οποίος κάλεσε την διεύθυνση περιβάλλοντος και συνοδεύοντας τη έκαναν έλεγχο σε διάφορες χοιροτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής με την υποψία ότι ίσως τα λύματα που παρατηρήθηκαν στο Μεσσάπιο αφορούσαν είτε εσκεμμένη ενέργεια κάποιας χοιροτροφικής επιχείρησης, που τα διοχέτευσε σε αυτόν, είτε κάποιο τυχαίο γεγονός το οποίο οφείλεται σε βλάβη κάποιου βιολογικού καθαρισμού. Ο έλεγχος που έγινε από την πλευρά του Δήμου και της διεύθυνσης περιβάλλοντος δεν απέδειξε κάτι μιας και όπως φαίνεται ότι συνέβη, συνέβη κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πέρα από αυτό κινητοποίηση υπήρξε και από την πλευρά των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους πραγματοποίησαν ελέγχους όπου και αυτοί δεν απέδωσαν τίποτα. Σημασία πάντως έχει το γεγονός ότι αποδεικνύεται ότι οι πολίτες παρακολουθούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους και η πλειοψηφία των πολιτών είναι ευαίσθητη σε οικολογικά ζητήματα, με αποτέλεσμα ξη επαφή που έχουν και με τα ΜΜΕ ωθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν προς την εξεύρεση των υπευθύνων. όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά οι υπαίτιοι αυτής της πράξης την γλίτωσαν. Να είναι όμως σίγουροι ότι δεν θα την γλιτώνουν πάντα αρκεί μία φορά για να υπάρξει και η παραδειγματική τους τιμωρία όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.
Επίσης παρήγορο είναι και το γεγονός ότι και η νυν Δημοτική Αρχή μέσω του κου Λάμπρου κινήθηκε σχετικά γρήγορα κάτι που στο παρελθόν για τα δεδομένα του Δήμου μας δεν συνέβαινε.

messapia-news

Σχόλια