Ανησυχίες και από Δημοτικούς Συμβούλους για τις συγχωνεύσεις των σχολείων;

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή μας από τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών και των Γυμνασίων του Δήμου μας. αύριο Τετάρτη, όπως έχει εξαγγελθεί διαμαρτυρίες θα γίνουν από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητών, καθηγητών από τα σχολεία που κλείνουν σε Στενή και Μακρυκάπα μπροστά στο Δημαρχείο, που βρίσκεται στα Ψαχνά.

Η όλη αναταραχή που επικρατεί φαίνεται όμως ότι επεκτείνεται και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και ακόμη και σύμβουλοι της Δημοτικής πλειοψηφίας εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις αποφάσεις του Υπουργείου αλλά ταυτόχρονα κάνουν λόγο of the record πάντα, για αιφνιδιασμό της Δημοτικής Αρχής από τις εξελίξεις μιας και δεν ήταν προετοιμασμένοι, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, για τις αντιδράσεις αυτές. Μάλιστα κάποιοι προβληματίζονται και για το πως θα συμπεριφερθούν από δω και πέρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εάν και εφόσον τα όσα προωθεί το Υπουργείο γίνουν πραγματικότητα.
Την ίδια ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν αυτή "που σώζεται" από τις αντιδράσεις του κόσμου είναι η αντιπολίτευση του Δήμου, η οποία εγκαίρως τοποθετήθηκε εναντίον των συγχωνεύσεων.
Σε συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των γονέων, πολλοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για το πως η νέα Δημοτική Αρχή χειρίστηκε την υπόθεση. Αν και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε το Υπουργείο έκανε διάλογο για τον διάλογο μιας και οι αποφάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ήταν ήδη ειλημμένες από την πλευρά του.

messapia-news

Σχόλια