Καταγγελία ψήφισμα για την συγχώνευση του Γυμνασίου της Στενής με το Γυμνάσιο Καθενών

Με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έγινε γνωστό ότι συνενώνονται με το Γυμνάσιο των Καθενών που έχει 55 μαθητές τα Γυμνάσια Στενής με 23 μαθητές και Μακρυκάπας με 31 μαθητές, δημιουργώντας ένα γυμνάσιο με109 μαθητές.
Γονείς Κι μαθητές μετά την δημοσιοποίηση των παραπάνω, συνέταξαν ψήφισμα-καταγγελία με την οποία σημειώνουν τα εξής:

  1. 1.Το Γυμνάσιο των Καθενών αδυνατεί να στεγάσει 109 μαθητές λόγω ελλείψεως αιθουσών. Επίσης οι αύλειοι και οι άλλοι χώροι είναι μικρότεροι από του Γυμνασίου της Στενής και εντελώς ανεπαρκείς.
  2. 2.Στο Γυμνάσιο των Καθενών φιλοξενούνται ήδη μαθητές από άλλα χωριά της περιοχής και τώρα ζητούν να μετακινηθούν και οι μαθητές των Γυμνασίων Στενής και Καθενών με ότι συνεπάγεται αυτό όπως ασφάλεια, χρόνος μετακίνησης κ.α.
  3. 3.Οι μετακινήσεις αυτές θα αποτελέσουν περισσότερα έξοδα για το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων
  4. 4.Tο διδακτικό προσωπικό της Στενής λειτουργεί πλήρες ωράριο και δεν πλεονάζει κανείς ώστε να δικαιολογείται η συγχώνευση αυτή.
  5. 5.Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα στις πανελλαδικές εξετάσεις πράγμα το οποίο δείχνει το πόσο καλά λειτουργεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οπότε αναρωτιέται κανείς γιατί να γίνεται μία τέτοια συγχώνευση; Δεν σκέφτηκε κανείς ότι έτσι μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η απόδοση μαθητών και εκπαιδευτικών;

Σχόλια