Κατάληψη του Δημαρχείου και από τα Γυμνάσια Μακρυκάπας και Στενής

Από τις 11:00 το πρωί εκτός από τους υπαλλήλους των Δημοτικών επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ σε κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων προχώρησαν γονείς καθηγητές και μαθητές των σχολείων Μακρυκάπας και Στενής αντιδρώντας έτσι στις συγχωνεύσεις των Γυμνασίων των δύο περιοχών και τη μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο των Καθενών.
Οι μαθητές κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό, φώναζαν συνθήματα κατά του κλεισίματος των δύο Γυμνασίων και επίσης προς τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κο Μπουροδήμο λέγοντάς του: "Σε θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας". Μερικά ακόμη συνθήματα τα οποία φώναζαν οι μαθητές, δείχνοντας έτσι του ότι δεν συμφωνούν με τις συγχωνεύσεις ήταν "Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία", " Θέλουμε Παιδεία και όχι τυραννία", "Θέλουμε αποκέντρωση και όχι συγκέντρωση".
Βέβαια κάθετοι στις συγχωνεύσεις αυτές είναι και οι καθηγητές αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ του νομού Ευβοίας, όπου μας ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο αλλά θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της Παιδείας και να υπάρξει αποκέντρωση σε αυτή και όχι συγκέντρωση. Επίσης μας ανέφεραν ότι όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή.
Βέβαια γονείς και μαθητές, μας ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρχει και κλιμάκωση αυτών.









messapia-news

Σχόλια