Απίστευτο και όμως Αμεικάνικο. Παλαιστής θα χάσει δέκα κιλά και θα τα πάρει την επόμενη ημέρα

Στην εποχή που βρισκόμαστε, οι πάντες ασχολούνται με το βάρος τους καθώς οι παραλίες θα είναι στη θέση τους
με οικονομική κρίση ή όχι. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στο χώρο των επαγγελματιών μαχητών στις ΗΠΑ αλλά ΜΗΝ το δοκιμάσετε στο σπίτι, που λένε.
Ο Τζορτζ Πιέρ θα χάσει 10 κιλά από το απόγευμα της Παρασκευής τα οποία θα ξανακερδίσει το βράδυ του Σαββάτου, όταν και θα διεξαχθεί ο αγώνας του. Ο λόγος είναι προφανής, στο μέτρημα πρέπει να εμφανίσει ένα συγκεκριμένο βάρος, πώς το κάνει όμως;

Ο παλαιστής, όπως αναφέρεται σ' αυτούς τους αγώνες, όπως και όλοι οι άλλοι στηρίζει πολλά πάνω στη διατροφή του, με τις πρωτεΐνες και τις δίαιτες να επιβλέπονται από ιατρικά επιτελεία. Όπως εξήγησε ο Φίρας Ζαχάμπι, όμως, ο βασικός προπονητής κατά τη διαδικασία της απώλειας βάρους: «Τώρα βρίσκεται σε δίαιτα με πρωτεΐνες και λαχανικά. Τώρα, η προετοιμασία του είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αλλά θα κόψει και το νερό. Είναι μόνον  προσωρινή απώλεια βάρους. Δεν χάνεις βάρος. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κρατήσει έξι μέρες... Αλλά την Παρασκευή, θα έχει άλλα τρία κιλά να χάσει και θα τον βάλουμε στη σάουνα. Δεν το συστήνω σε κανέναν, ούτε σε επαγγελματίες αθλητές. Αυτό είναι για κάποιον εξοικειωμένο».       

Μετά τη ζύγιση, η ομάδα του θα του δώσει ένα αναψυκτικό με υδατάνθρακες, στη συνέχεια θα φάει κανονικό γεύμα και θα πίνει νερό για να μην αφυδατωθεί. Μέχρι την ώρα που θα πατήσει στο τερέν για να παλέψει, θα έχει πάρει τα 10 κιλά, αλλά οι γιατροί αναφέρουν πως αυτή η μέθοδος κρύβει κινδύνους που δεν μπορούν να προσδιοριστούν.

«Αυτοί που χρησιμοποιούν τη σάουνα, χάνουν τόσο πολύ νερό χωρίς να είναι ασφαλές σχετικά με τις επιπτώσεις. Αφαιρούν το νερό από παντού κι αυτό είναι επικίνδυνο. Τότε βλέπεις τους παλαιστές να το χάνουν και στον αγώνα τους να μην είναι αυτοί ου πρέπει. Έτσι, έρχεται η ήττα και χάνεται όλη η σκοπιμότητα για τον αθλητή», ανέφερε ο Μάικ Ντόλτσε, γιατρός ειδικός σε πρωτεΐνες που δουλεύει με αθλητές για να χάνουν στην πορεία μηνών το βάρος που θέλουν.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μόνος ασφαλής τρόπος...     

Πηγή: contra.gr

Σχόλια