Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν

Κάθε μέρα που ανοίγω την τηλεόρασή μου, για να παρακολουθήσω κάποιο δελτίο ειδήσεων, στα περισσότερα κανάλια ένα από τα κύρια θέματά του είναι ο γάμος του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Και απορώ. Επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα τα δικά μας και ασχολούμαστε με τον πριγκηπικό γάμο; Δεν έχουμε θέματα να ασχοληθούμε και ασχολούμαστε με τους γαλαζοαίματους;

Και θα μου πει κάποιος ε αυτό  πουλάει. Και θα απαντήσω και τι με αυτό; Εδώ έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Εδώ χάσαμε τις αξίες μας και τα ιδανικά μας και κοιτάζουμε το τι πουλάει; Το ότι πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά την ημέρα για να μην πω εκατομμύρια αυτό δεν μας ενδιαφέρει; Το ότι κοντεύουμε να χάσουμε την ιστορία μας, αν δεν έχει γίνει ήδη, δεν έχει καμία σημασία; Το ότι θα χτίσουν τζαμί για τους μουσουλμάνους στο Κέντρο της Αθήνας δεν είναι πιασάρικο θέμα; Το ότι η γλώσσα μας ολοένα συρρικνώνεται λόγω των greeklish και λόγω της μη σωστής διδασκαλίας του μαθήματος γλώσσας από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο μας αφήνει παντελώς αδιάφορους; Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός και ακόμη πολλά θέματα είναι ξένα προς τα εμάς και αδιαφορούμε για όλα αυτά; Τελικά το μείζον θέμα των ημερών είναι ο γάμος του Ουίλιαμ και της Κέιτ και έχουν τουλάχιστον δύο από τα τηλεοπτικά κανάλια μαραθώνιο την ερχόμενη Παρασκευή; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Δεν λέω καλά κάνουν οι δύο νέοι και παντρεύονται αλλά μην το κάνουμε και θέμα. Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο σοβαρό και ας μην ξευτιλίζουμε και τον ρόλο της ενημέρωσης.
Νομίζω ενημέρωση δεν είναι το νυφικό της Κέιτ και το κοστούμι του Ουίλιαμ και όλα τα συναφή. Ας μην τρελαθούμε. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

Σχόλια