Παραλίγο ατύχημα από αλλοδαπό που οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα

Εχθές, ένας αλλοδαπός, ο οποίος οδηγούσε γεωργικό όχημα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας παραλίγο να χτυπήσει ένα μικρό παιδί στην οδό Μακρυγιάννη στα Ψαχνά Ευβοίας. Όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, βγήκαν έξω από τις οικίες τους πολίτες της οδού Μακρυγιάννη, και σταμάτησαν αμέσως τον αλλοδαπό οδηγό του γεωργικού μηχανήματος. Ο αλλοδαπός άνδρας φοβισμένος ανέφερε στους πολίτες, που ήταν εκεί ότι δεν ήθελε να συμβεί τίποτα και ευτυχώς που δεν συνέβη. Επίσης ανέφερε ότι δεν είχε το κατάλληλο δίπλωμα για το γεωργικό όχημα και οδηγούσε αυτό μετά από πίεση του ιδιοκτήτη του.
Όμως όπως έχει διαπιστωθεί δεν είναι ο μόνος αλλοδαπός, που οδηγεί χωρίς κατάλληλο δίπλωμα και ύστερα από πίεση του ιδιοκτήτη. Έρχονται να βρουν μία δουλειά για να ζήσουν και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης. Από την άλλη όμως οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν συμβεί κάτι, όπως κάποιο ατύχημα ή κάποιο δυστύχημα θα πληρώνουν από την τσέπη τους, διότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν δικαιολογούν τέτοιες καταστάσεις. Και αν συμβεί και κάτι πιο βαρύ, όπως θάνατος κινδυνεύουν να μπουν και φυλακή. 
Από την άλλη θα πρέπει να γίνονται μεγαλύτεροι έλεγχοι από την μεριά της αστυνομίας στα γεωργικά οχήματα και μηχανήματα που οδηγούνται από αλλοδαπούς, τόσο για την προστασία των ίδιων των αλλοδαπών ανθρώπων, όσο και για την αποφυγή ατυχημάτων ή δυστυχημάτων. 

Σχόλια