Αντίδραση όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά στην κρίση ηθών και αξιών.

Σήμερα οι Αγανακτισμένοι όλων των Ευρωπαϊκών χωρών ενώνουν τις φωνές τους στις 6:00 το απόγευμα ενάντια στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις δικά τους συμφέροντα στηριζόμενοι πάντα στις πλάτες του λαού. Σε όλες τις  Ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερο στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έπαιξαν βάζοντας και το λαό μέσα στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι εδώ και τριάντα χρόνια όπου ο πολίτης, είτε άθελά του είτε για να βολέψει δικούς του ανθρώπους, έπαιξε όπως ήθελε το σύστημα. Και είδαμε που μας οδήγησε αυτό.
Και οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, ξύπνησαν τώρα και ξεχύνονται στους δρόμους για μια αξιοπρέπεια. Διότι χάθηκε ακόμη και αυτή. Δόθηκε και αυτή στην Τρόικα και στο ΔΝΤ. Αλλά αυτή δεν είναι σαν τα χρήματα, που μπορεί να μην ξεχρεώσουμε ποτέ. Η αξιοπρέπεια είναι κάτι πιο μεγάλο, κάτι πιο ουσιώδες, κάτι πιο ουσιαστικό. Για μία αξιοπρέπεια ζούμε, διότι αλλιώς χους είμαστε και χους γιγνόμαστε. Αυτή την αξιοπρέπεια προσπαθούμε να αποκτήσουμε και πάλι.
Και μαζί με αυτή να ξανά αποκτήσουμε τις αξίες μας και τα ιδανικά μας, όπως αγάπη για την πατρίδα, για την ιστορία, για την θρησκεία, για τον αέρα που αναπνέουμε, για το νερό που πίνουμε, για τον συνάνθρωπό μας, για τα ήθη μας, για τα έθιμά μας, για τις παραδόσεις μας, για τη μάθηση, για την ανάπτυξη. Για όλα αυτά θα πρέπει να παλέψουμε όλοι, οποιουδήποτε χρώματος, οποιασδήποτε ιδεολογίας, διότι όλοι είμαστε άνθρωποι και κάποιοι προσπαθούν να γίνουμε τα πιόνια για να περάσουν τα σχέδια της Νέας Εποχής. Αλλά όλοι θα πρέπει να μην παίξουμε το παιχνίδι που θέλουν ή με τους όρους που θέλουν. Τους όρους πρέπει να τους καθορίζει η κινωνία και όχι οι ξεκομμένοι από αυτή.
Αλλά και μεις θα πρέπει να μην στηριζόμαστε μόνο σε αυτούς, αλλά και στα δικά μας πόδια. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση αξιών. Διότι δεν είναι οικονομική η κρίση, αλλά κρίση ηθών και αξιών.

Σχόλια