Απάντηση στις δηλώσεις Πάγκαλου για τους Αγανακτισμένους Πολίτες

Ο Θ.Παγκαλος σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook", καθώς φαίνεται ότι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.

"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: "δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".

Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.



Απαντώντας στον κο Πάγκαλο θα ήθελα να σημειώσω ότι οι Αγανακτισμένοι Πολίτες δεν είναι μειοψηφίες, ή και αν είναι πολύ φοβούμαι ότι σύντομα θα γίνουν πλειοψηφία. Ο κόσμος κύριε Πάγκαλε δεν αντέχει άλλο να υπομένει τα δυσβάστακτα μέτρα τα οποία παίρνετε εσείς για το καλό πάντα της χώρας. Δεν μπορούν να δίνουν ολόκληρο το αίμα τους για να "σωθεί" η Ελλάδα από την κρίση. Και το "σωθεί" το βάζω σε εισαγωγικά διότι απ' ότι φαίνεται, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μάλλον θα είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Οι Αγανακτισμένοι αυτοί Πολίτες κε Πάγκαλε θα έπρεπε να σας ανησυχούν και όχι να μην τους δίνετε σημασία. Θα έπρεπε να σταθούν η αφορμή, ώστε να αλλάξετε πολιτική στάση, απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την χώρα μας. Θα έπρεπε να βρείτε νέους τρόπους εξασφάλισης των χρημάτων, όπως μείωση της Βουλής από 300 σε 200 και γιατί όχι και σε εκατό Βουλευτές. Επίσης να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών και των υπουργών και όλων όσων παίρνουν υπέρογκα ποσά. Να παταχθεί η φοροδιαφυγή, όχι όμως μόνο σε ότι αφορά τους απλούς παραβάτες, οι οποίοι μπορεί να είναι ο καθένας μας, αλλά να παταχθεί ολοκληρωτικά. να πάψουν να φοροδιαφεύγουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, managers, πολιτικοί, πρόεδροι αθλητικών ομάδων, επιχειρηματίες και άλλοι. Να πάψουν τα λαμόγια να βρίσκονται παντού, όπως σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αλλού. Να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά πάντα με όρους και όχι να ξεπουληθούν τα πάντα στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ. Τα αρχαία μας θα πρέπει να μείνουν στα χέρια μας, όπως και τα νησιά μας. Αυτά θα είναι τα όπλα μας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Επίσης θα πρέπει κύριε Πάγκαλε να εκμεταλλευτούμε και τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στην χώρα, μόνο αν τον έχουμε υποθηκεύσει και αυτόν και δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε. Όλα αυτά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να ξεχρεώσουμε και να ζήσουμε αξιοπρεπώς και μεις και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Πιστεύω αυτές να θεωρούνται προτάσεις και να μην είναι και αυτά τα λόγια ασήμαντα. 

Σχόλια