Καθαρισμός Αρχαίου Θεάτρου στην Ερέτρια

σύλλογος ενεργών πολιτών “Μέδουσα” και αρκετοί εθελοντές, σήμερα Σάββατο 28/5/2011  μαζεύτηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας για να το απαλλάξουν απο τους τόνους ξερόχορτων και αγκαθιών που το πνίγουν.
Ισως να μην έχουμε τα χρήματα και τα μέσα για να το αναστηλώσουμε, ίσως οι πολιτικοί της Ευβοιας, να ενδιαφέρονται για το Αρχαίο Θέατρο μόνο όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν στο λόγο τους, ή για να υφαρπάξουν κάθε φορά την ψήφο μας.
Σίγουρα όμως όλοι μαζί με τα χέρια μας και τον ιδρώτα μας μπορούμε να δώσουμε το μύνημα οτι μας νοίαζει πραγματικά, η ιστορία μας και οι αξίες που ενέπνευσαν όλους τους λαούς της υφηλίου.
Τα παιδιά της “μέδουσας” και αρκετός κόσμος που ήρθε απο μακριά, αψήφησαν την ζέστη και έδωσαν στο θέατρο μας αυτό που περίμενε απο καιρό, την προσοχή και τον σεβασμό που του αξίζει.
Θυσίασαν την Σαββατοκύριακο τους, και την ξεκούραση τους, και το ρεπό τους, και τον υπνο τους, και τις στιγμες με την οικογενεια τους, και τον καφε τους για να είναι όλοι εκεί.
Μας άρεσε που είδαμε εκεί και τον περιφερειακό σύμβουλο Κο Νικόλαο Φατούση ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δείχνει την μεγάλη αγάπη του για την πόλη του, την πόλη μας, την Ερετρια μας.
Μας άρεσε που είδαμε διαφορετικές γενιές να παίρνουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, απο την γιαγιά που ήρθε με την νυχτικιά και το εγγονάκι της για να δεί το Αρχαίο Θέατρο και να θυμηθεί τα χρόνια που ακόμη γίνονταν παραστάσεις , μέχρι την γενιά των 30αρηδων καιλίγο παραπάνω.
Δεν μας άρεσε καθόλου που δεν είδαμε πολλά νέα παιδιά, και που με λύπη μας πληροφορηθήκαμε οτι κάποιοι κύκλοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι όλη αυτή την προσπάθεια.
Ενα μεγάλο μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όσους πήρανε μέρος και θα συνεχίσουνε και άυριο Κυριακή ωστε να ολοκληρωθεί το έργο του καθαρισμού και να γίνει και πάλι καθαρό και επισκέψιμο το Αρχαίο μας θέατρο.
Να θυμήσουμε οτι είναι σε εξέλιξη η συνεργασία με τον φορέα diazoma.gr ο οποίος αναλάμβανει την πρόωθηση και οργάνωση της αναστύλωσης αρχαίων θεάτρων ανα την Ελλάδα μάλιστα για το λόγο αυτό έχει ανοίξει και “κουμπαράς” για όποιον θέλει και μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά. (Σχετικό άρθρο του Eretriapress.gr θα βρείτε εδώ.)

  


eretria press

Σχόλια