14 μετάλλια για την ελληνική αποστολή τις δύο πρώτες ημέρες των Special Olympics

Με πλούσια συγκομιδή μεταλλίων από ελληνικής πλευράς ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των αγώνων των Specials Olympics. Ήδη χώρα μας μετράει 9 μετάλλια (2 χρυσά, 5 ασημένια και δύο χάλκινα) από τα οποία τα 4 ασημένια ήρθαν από τον Δημήτρη Γρυμάνη στην Άρση Βαρών.

Ο νεαρός αθλητής των Special Olympics είχε εξαιρετική παρουσία στη Δυναμική Αρση Βαρών και εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις με 115κ. βαθύ κάθισμα (squat), 65κ. στον πάγκο (benchpress) και 125κ. στη δυναμική άρση (deadlift). Ετσι, ήταν δεύτερος σε όλα τα events αλλά και στο σύνολο με 305κ. Ο Γρυμάνης είναι 18 ετών, διαμένει στον Πειραιά και ασχολείται με τη Δυναμική Άρση Βαρών τους τελευταίους εννέα μήνες.

Επίσης, δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «χρώματα» στους σημερινούς τελικούς της ποδηλασίας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και Κωνσταντίνος Τζουμέρκας, ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Χαρατσάρης, ενώ χάλκινο πήραν οι Κωνσταντίνος Ζώγος και Σπυρίδων Πιλιτσόπουλος. Παράλληλα, οι Έλληνες αθλητές είχαν και άλλα καλά πλασαρίσματα στους τελικούς της ατομικής χρονομέτρησης ανδρών και ποδηλασίας δρόμου γυναικών, που διεξήχθησαν σήμερα.

Σχόλια