Γκρεμίζουν φωλιές χελιδονιών

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην κακοποίηση ζώων αλλά και στον θάνατο αυτών που προέρχεται είτε από φόλες είτε από βασανιστήρια. Σε αυτή την ανάρτηση όμως θα αναφερθούμε σε ένα διαφορετικό περιστατικό. 
Σε πολλές οικίες με τον ερχομό της άνοιξης χελιδόνια χτίζουν τις φωλιές τους σε διάφορα σημεία αυτών. Αλλά κάποιοι είτε επειδή τους χαλάει την αισθητική είτε για διάφορους άλλους λόγους γκρεμίζουν αυτές και πολλές φορές σκοτώνονται και πολλά χελιδόνια είτε μεγάλα είτε νεογνά.
Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και σήμερα στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Κάποιος άνδρας μεγάλης ηλικίας για αδιευκρίνιστους λόγους πήρε ένα ξύλο και άρχισε να γκρεμίζει τις φωλιές χελιδονιών σε κοντινά σπίτια. και ερώτηση που θέτουμε εμείς είναι:

Γιατί θα πρέπει να προβαίνει κάποιος σε τέτοιες πράξεις; Γιατί δεν μπορεί να σεβαστεί τα υπόλοιπα όντα που ζουν στο περιβάλλον όπου ζει και ο ίδιος και προσπαθεί να τα εξοντώσει; Και όσον αφορά την πολιτεία τι κάνει για το θέμα αυτό; Όταν μιλάει για πράσινη ανάπτυξη δεν θα πρέπει να θεσπίσει νόμους που θα προστατεύουν την χλωρίδα και την πανίδα της εκάστοτε περιοχής;

Σχόλια