Θετική εξέλιξη για τους εργαζομένους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων στο χθεσινό Δ.Σ.

Εχθές πραγματοποιήθηκε η 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων-Μεσσαπίων στο Δημοτικό κατάστημα της Στενής. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα μεταφοράς των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ και ΔΕΥΑΜ στο Δήμο και στο Νέο Νομικό Πρόσωπο. Όπως τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων στην εισήγησή του για το θέμα αυτό προτείνει να μεταφερθούν στο Δήμο και στα Νέο Νομικό Πρόσωπο οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί ως ΑΜΕΑ οι οποίοι είναι Ιωάννα Μυστριώτη, Γιώργος Κούτος και η κα Ράζου, οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, η κα Δήμητρα Χειμώνα , όπου έχει κατοχυρώσει τη θέση με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, αλλά και οι αορίστου χρόνου οι οποίοι προσλήφθηκαν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Όμως στην τελευταία κατηγορία υπαλλήλων όπως σημειώθηκε οι φάκελοι θα σταλούν στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και στην Περιφέρεια ώστε να ελεγχθούν ποιοι καλύπτονται σύμφωνα με το νόμο.

Αυτή η εισήγηση του κου Δημάρχου ανακούφισε τους υπαλλήλους των πρώην επιχειρήσεων και ο θυμός που ήταν ζωγραφισμένος στα προσωπά τους μετατράπηκε σε χαμόγελο και οι εργαζόμενοι ένιωσαν ανακούφιση.

Η μείζων αντιπολίτευση πάνω στο θέμα αυτό ναι μεν τάχθηκε υπέρ στην μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο και στο Νέο Νομικό Πρόσωπο αλλά δεν τάχθηκε υπέρ των προϋποθέσεων, που ανέφερε ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος. Ο μόνος που τάχθηκε υπέρ της απόφασης του κου Μπουροδήμου ήταν ο κος Μυτάκης. Επίσης υπέρ της εισήγησης του κου Μπουροδήμου τάχθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης και η κα Βούλα Γραμματικόγιαννη.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και αυτό θεωρείται θετική εξέλιξη για τους εργαζομένους οι οποίοι ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση.

Σχόλια