Τα επεισόδια της προηγούμενης Τρίτης έγιναν θέμα συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Στενή ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Μπουροδήμος αναφέρθηκε και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο των Ψαχνών την προηγούμενη Τρίτη. Ο κος Μπουροδήμος καταδίκασε τόσο τις ύβρεις που εξαπέλυσαν  κάποιοι εκ των εργαζομένων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων όσο και τις φτυσιές και τους ξυλοδαρμούς αλλά και τις ζημιές που έγιναν στην αίθουσα της συνεδριάσεως. Βέβαια παρακάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να καταδικάσουν ομόφωνα αυτές τις μορφές βίας. Επίσης αναφέρθηκε στον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κο Γιάννη Μυτάκη και στην πράξη όπου προέβη, λέγοντας ότι  η πράξη αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί. Ο κος Μυτάκης τοποθετούμενος στα λόγια του κου Μπουροδήμου προς το πρόσωπό του, ανέφερε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα και αυτή του η κίνηση απλά ήταν μία κίνηση αγανάκτησης και θυμού, διότι δεν μπορεί να αδικούνται 33 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους και ποτέ δεν έγινε τίποτα για εντυπωσιασμό ή για οτιδήποτε άλλο.
Επίσης ο κος Μπουροδήμος μίλησε για ενορχηστρωτές και υποκινητές για τα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή η θέση του κου Μπουροδήμου έφερε μεγάλες αντιδράσεις ειδικά στην μείζονα αντιπολίτευση, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοί της ανέφεραν ότι ουδέποτε κανένας υποκίνησε ουδεμία κατάσταση αλλά το κλίμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πυροδοτήθηκε από τη στάση που κράτησαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όχι τόσο με τα λεγόμενά τους τόσο με τις γκριμάτσες τους όσο και με τον τρόπο που καθόντουσαν.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ευαγγελία Μύταλα-Τζεράνη θυμωμένη από τα όσα ελέχθησαν για την παράταξη στην οποία ανήκει, ανέφερε ότι να αναφερθούν ονόματα για το  ποια πρόσωπα  από την παράταξή της θεωρεί ο κος Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία ότι υποκίνησαν την όλη κατάσταση και μετά θα παραιτηθεί. Θα περιμένει όμως μέχρι ωσότου ανακοινωθούν τα ονόματα.
Όσον αφορά όμως τα επεισόδια βίας τα καταδίκασαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  τόσο της Δημοτικής πλειοψηφίας, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε ο κος Ντούρμας, ο οποίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, καταδικάζει κάθε μορφή βίας είτε λεκτικής, είτε χειροδικίες είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας. Επίσης πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι η στάση του κου Μπουροδήμου στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η μεγαλύτερη μορφή βίας.
Βέβαια ο κος Μπουροδήμος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και στην συζήτηση που έγινε για τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας αναφέρθηκε και στον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης  κο Γιώργο Ψαθά λέγοντάς του να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα ανέφερε προς το πρόσωπό του στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κος Ψαθάς ανέφερε συγγνώμη μόνο για την λέξη “κοπρίτης” η οποία ήταν μία λέξη που αναφέρθηκε λόγω του θυμού που υπήρχε την συγκεκριμένη στιγμή.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθεί και η στάση που κράτησε ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης, ο οποίος για ακόμη μία φορά προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να αποφευχθούν σκηνές σαν του προηγούμενης συνεδρίασης ή και χειρότερες. Ο κος Ραπτάκης ανέφερε ότι από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η θέση του είναι ότι τα σημαντικά προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν με ηρεμία και με συζήτηση και να μην τραβιέται από καμία πλευρά “το σκοινί” στα άκρα. Ο κος Ραπτάκης για ακόμη μία φορά ήταν αυτός που προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση.

Σχόλια