Ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου για τους εργαζομένους ΔΗΚΕΜΕ και ΔΕΥΑΜ

Επανερχόμαστε στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στο Νομό Εύβοιας όπου 33 εργαζόμενοι που δουλεύουν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜ) και στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΜΕ) απειλούνται από τη δημοτική αρχή με απόλυση και επιπρόσθετα 12 από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για 21 μήνες.
Σε προηγούμενη απάντησή σας, σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ, μας ενημερώσατε ότι το αρμόδιο τμήμα της «Κοινωνικής Επιθεώρησης» επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές και επιδόματα εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων. Μας ενημερώσατε επίσης ότι η επιθεώρηση υπέβαλλε σχετική αγωγή.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και διαιωνίζεται.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχείου και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και απαιτεί την εξασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την αποτροπή των απολύσεων.

Σχόλια