Ανεξέλεγκτο το παραεμπόριο, προς αφανισμό οι επαγγελματίες

Με επιστολή της προς τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και λοιπούς αρμόδιους φορείς της τοπικής κοινωνίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Εύβοιας εκφράζει τον προβληματισμό της για το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο την στιγμή που οι έμποροι κινδυνεύουν με αφανισμό.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό μας για υπαίθριο παραεμπόριο που συνεχίζει την παράνομη δράση του, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας καθώς και στην παραλία της Χαλκίδος και βλάπτει επικίνδυνα τις επιχειρήσεις της , οι οποίες νόμιμα αποδίδουν φόρους και εισφορές σε αντίθεση με τους πλανόδιους που δεν πληρώνουν τίποτα απολύτως.

Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή που ο κλάδος των εμπόρων πλήττεται ανεπανόρθωτα να κινδυνεύει με αφανισμό, από τους πλανόδιους που πλέον έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δρουν ανενόχλητοι.

Ειδικά το Σαββατοκύριακο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη , η παραλία καθώς και η πλατεία του Αγίου Νικολάου είναι «απροσπέλαστες από την πραμάτεια των πλανοδίων μικροπωλητών» και εμποδίζουν τον κόσμο να απολαύσει τη βόλτα του ή τον καφέ του.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, η αύξηση της ανεργίας , η έλλειψη κινήτρων για έναρξη επιχειρήσεων καθώς και η έλλειψη χρημάτων στην αγορά, οδηγούν τις επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο μη αντέχοντας πλέον τον άδικο και άνισο ανταγωνισμό.

Θα πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας διασφαλίζοντας έτσι τις θέσεις εργασίας στο Νομό μας καθώς και την τοπική μας οικονομία, ώστε να ανακάμψει.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να σταματήσει επιτέλους το υπαίθριο παραεμπόριο και να προστατευτούν οι επιχειρήσεις του Νομού μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

eviaportal

Σχόλια