Συλλήψεις Bloggers για υβριστικά σχόλια

Πριν από λίγο όπως διαβάσαμε σε ιστολόγιο της Κρήτης συνελήφθησαν κάποιοι bloggers  οι οποίοι είχαν αναρτήσει αρνητικά και υβριστικά σχόλια προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου. Μπορεί ο καθένας από εμάς να κατανοήσει την αγανάκτηση που νιώθουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας, τόσο από τα σκληρά μέτρα και του Μνημονίου αλλά και του Μεσοπρόθεσμου. Επίσης κατανοούμε ότι ο καθένας μπορεί να εκφράσει την αγανάκτησή του τόσο με την ειρηνική διαμαρτυρία όσο και με τα γραφόμενά του στο ιστολόγιό του ή σε κάποια άλλη σελίδα. Αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους υβριστικούς λόγους που εξαπολύουν κάποιοι ιστολόγοι προς το πρόσωπο του κου Παπανδρέου ή προς άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης και όχι μόνο.
Θεωρούμε ότι καλό είναι να υπάρχει η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και να ακούγονται και άλλες απόψεις και ίσως και διαφορετικές από τις συνηθισμένες, αλλά μας λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν απρεπείς λέξεις και εκφράσεις προς πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο.
Θεωρούμε ότι αντί να εξαπολύουν ύβρεις, καλό θα ήταν να προβάλλουν τις θέσεις τους και να προτείνουν λύσεις και νέες ιδέες που θα μας βγάλουν το συντομότερο δυνατό από τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε. Και νομίζω ότι αυτή την στάση θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι ιστολόγοι, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες διότι μόνο έτσι μπορούμε να ορθοποδήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Οι εξαπολύσεις ύβρεων το μόνο που μπορεί να φέρουν είναι αρνητικά αποτελέσματα, όπως στην παρούσα περίπτωση που οδηγήθηκαν κάποιοι ιστολόγοι σε συλλήψεις, και τίποτα άλλο.

Σχόλια