Ίδρυμα απεξάρτησης στη μνήμη της Amy Winehouse

Ίδρυμα απεξάρτησης στη μνήμη της Amy Winehouse, που βρέθηκε νεκρή το περασμένο Σάββατο (23/07) στο διαμέρισμά της στο βόρειο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο πατέρας της, Mitch.

«Αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμη και δύο χρόνια, καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής», δήλωσε την ημέρα της κηδείας της διάσημης τραγουδίστριας ο πατέρας της, αναφερόμενος στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Ο πατέρας της τραγουδίστριας έχει ήδη βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθειά του, τον βουλευτή Keith Vaz, που δηλώνει διατεθειμένος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, ενώ το κορυφαίο κέντρο απεξάρτησης της Βρετανίας, «Drug Scope», καλωσόρισε μεν την πρωτοβουλία του, αλλά αμφισβητεί τα περί λίστας αναμονής, επισημαίνοντας πως το 94% των ασθενών λαμβάνει βοήθεια μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Τραγική ειρωνεία… παρά το δικό της «γολγοθά» και τον εθισμό της με τις ουσίες, που όπως φαίνεται της στοίχισαν τη ζωή, η Amy βοήθησε το στυλίστα της, Alex Foden, να μπει σε κλινική απεξάρτησης, κερδίζοντας τη «μάχη».

Η ίδια μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, έδωσε για το σκοπό αυτόν, το ποσό των 130.000 λιρών.

Νωρίτερα, ο στυλίστας είχε αποκαλύψει πως στα γυρίσματα του video clip, Back To Black, η Amy έπαθε σοκ όταν είδε στον τάφο να γράφει «Εδώ αναπαύεται η ψυχή της Amy Winehouse».

«Το βίντεο κλιπ ήταν προφητικό. Η Amy έπαθε σοκ όταν είδε το όνομά της να γράφεται στην ταφόπλακα. Τελικά αφαιρέθηκε και προσπάθησα να την ηρεμήσω«, προσέθεσε.

Στο μεταξύ, τα ερωτηματικά για το τι οδήγησε την Amy στο θάνατο παραμένουν, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων το αργότερο σε ένα μήνα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας αποδείχθηκαν ανεπαρκή, για να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της ταλαντούχας τραγουδίστριας και για το λόγο αυτόν, σε εξέλιξη βρίσκεται και η τοξιλογική εξέταση.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία, η δικαστική έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

tsantiri.gr

Σχόλια