Συμμετοχή των Ψαχνών στο διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Κύμη


kymi-festival-800


Στο διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έγινε στην περιοχή της Κύμης ανάμεσα από τα χορευτικά συγκροτήματα που μετείχαν σε αυτό ήταν και χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή των Ψαχνών όπου χόρεψαν χορούς απ' όλη την Ελλάδα και από την Μικρά Ασία.

Στο φεστιβάλ εκτός από την συγκροτήματα των Ψαχνών μετείχαν και από Ροβιές, Μαντούδι, Μαρμάρι, Κάρυστος, Κονίστρες, Κύμη, Ανδρονιάνοι, Βίταλα, Αγ. Ιωάννης, Αγ. Γεώργιος αλλά και από το Κερατσίνι συνθέτοντας έτσι μια πανδαισία χρωμάτων και ποικιλία φορεσιών μαγεύοντας όλους τους παρευρισκομένους του φεστιβάλ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από την εκπρόσωπο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας κα Κομπορόζου, με την οποία ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου είχε συνδιοργανώσει την εκδήλωση, παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Κολιόπουλος αλλά και εκπρόσωποι της χώρας της Κίνας, κ.κ. JinRishun Γ.Γ. καιWuTong Υπ. Δημοσίων Σχέσεων . Οι εκπρόσωποι της Κίνας ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά την πόλη της Κύμης που με τη συμμετοχή των χορευτών της είχε πάρει το 1ο βραβείο στο Πεκίνο το 2007 και επιπλέον η κουμιώτικη φορεσιά κοσμεί από τη φετινή χρονιά, το Παγκόσμιο Μουσείο Ιστορίας του Πεκίνου.

Σχόλια