Το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας

Το ποδήλατο ολοένα μπαίνει και περισσότερο στην ζωή μας. Λόγω ακρίβειας της βενζίνης και λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς τόσο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας όσο και στην Περιφέρεια.
Σε πολλές περιοχές του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και κυρίως στην περιοχή των Ψαχνών πολλοί είναι αυτοί που για τις καθημερινές τους μετακινήσεις χρησιμοποιούν το ποδήλατο αντί για το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο. Πηγαίνουν για ψώνια με αυτό. Πηγαίνουν την βόλτα τους με αυτό. Πηγαίνουν για μπάνιο με αυτό και ούτω καθεξής.

Με πολλούς που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς γιατί χρησιμοποιούν το ποδήλατο, αυτό που μας απάντησαν είναι ότι το ποδήλατο και πιο οικονομικό είναι και λιγότερους ρύπους αφήνει στην ατμόσφαιρα ή μάλλον δεν αφήνει καθόλου ρύπους και χρησιμοποιείται και ως μέσο γυμναστικής, ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων διοργανώνει συχνά βόλτες με τα ποδήλατα προς την περιοχή των Πολιτικών. Βέβαια μια παρόμοια προσπάθεια έγινε και από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων και όπως μας είπαν θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο. 

Σχόλια