Η φονική διαδρομή του Νορβηγού μακελάρη




Οι Νορβηγικές αρχές εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την διαδρομή που έκανε ο δράστης του διπλού μακελειού, με τους 76 νεκρούς. Ο 32χρονος Μπρέιβικ θα ανακριθεί και πάλι αύριο και προτεραιότητα της αστυνομίας είναι να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα για τυχόν νέο χτύπημα.




«Είναι το απόλυτο κακό ένας μοναχικός λύκος» δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας στη Νορβηγία, για τον δράστη του 2πλου μακελειού με τους 76 νεκρούς, 68 από τους οποίους σκότωσε εν ψυχρώ στο νησάκι Ουτόγια.




Οι κινήσεις του Νορβηγού




Έφτασε λίγο μετά τις 17 και σκότωσε 2 ανθρώπους, καθώς πέρασε το κεντρικό κτίριο. Μετά πήγε στο καφέ και ζήτησε στον κόσμο να συγκεντρωθεί, λέγοντας τους ότι είχε σημαντικά νέα σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο Οσλο, πριν ανοίξει πυρ εναντίν τους.




Μετά συνέχισε σε ένα δρόμο με την ονομασία ''Δρόμος του Ερωτα'' πυροβολώντας ανθρώπους και κυνηγώντας άλλους ανάμεσα στα δένδρα. Επέστρεψε και πήγε στην άλλη πλευρά του νησιού, πυροβολώντας ανθρώπους καθώς πηδούσαν από την ακτή, ή κρύβονταν στα δένδρα. Η αστυνομία έφτασε τελικά μιάμιση ώρα μετά από την έναρξη των πυροβολισμών. Ο Μπρέιβικ γύρισε στο κεντρικό κτίριο και παραδόθηκε.




Διασώστες που βοήθησαν κάποια από τα παιδιά δυσκολεύονται ακόμα και σήμερα να μιλήσουν για όσα είδαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ.




«Ένας από τους συνάδελφους μου προσπάθησε να βοηθήσει ένα παιδί στην ακτή και τα παιδιά έκαναν πίσω και ρωτούσαν: ''Θα με πυροβολήσεις;''» είπε ένας μάρτυρας.




Τέλος, παρά τα λεγόμενα του Μρέιβικ για πυρήνες, εντός και εκτός της Νορβηγίας, μέχρι στιγμής οι αρχές εκτιμούν ότι έδρασε μόνος του.

star.gr

Σχόλια