Το παρασκήνιο της διάλυσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατά την ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας για τη διάλυση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ:



Σε με μία λυτή και απέριττη ανακοίνωση περιορίστηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος προκειμένου να εκφράσει «τη θλίψη» του για τη διάλυση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας. Σε μία ανακοίνωση 5 γραμμών, εκ των οποίων στις τρεις πρώτες μιλάει για τα θετικά του νομοσχεδίου, διαβλέπει τη διάλυση στα χαρτιά της πρωτοπόρας φοιτητικής παράταξης και με μάλλον ράθυμη και νωχελική διάθεση εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΔΑΠ θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρα … με τις προτάσεις και τις δράσεις της.
Η αλήθεια είναι πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συμμετείχε τόσο στο διάλογο επί του νομοσχεδίου, όσο και στις διαπραγματεύσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας για το τι μέλλει γενέσθαι. Γνώριζε από πρώτο χέρι τη πρόθεση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να υπάρξει συναίνεση και για αυτό προσπάθησε να διαπραγματευτεί έστω και την ελάχιστη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης (5% ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρωθυπουργό). Η άρνηση του Πρωθυπουργού και το «άδειασμα» που ακολούθησε από την ηγεσία και την κοινοβουλευτική ομάδα στους νεολαίους είναι γνωστά.
Εντύπωση προκαλεί βέβαια το γεγονός πως το πρωινό πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός ως προς το ενδεχόμενο να εξοβελιστούν πλήρως οι φοιτητικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια … σε αντίθεση με τη «χλιαρή» στάση του αμέσως μετά τη ψήφιση. Φαίνεται πως στο μεσοδιάστημα … οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ηγεσίας ΝΔ και ΟΝΝΕΔ απέφεραν καρπούς, με την ηγεσία της νεολαίας να λαμβάνει στιβαρά ανταλλάγματα προκειμένου να μην υπάρξουν συστηματικές και ακραίες αντιδράσεις.
Κάτι μισόλογα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους γνωστούς «βαρώνους» των μπουζουκιών που χάνουν πελατεία, οι κλασσικοί 35άρηδες φοιτητοπατέρες που χάνουν τους κομματικούς στρατούς και οι «εκκολαπτόμενοι» βουλευτές που χάνουν εθελοντές ήταν οι ομάδες που κυρίως αντέδρασαν. Οι πλειοψηφία των ΔΑΠιτών παρέμεινε παγωμένη. Όχι μόνο γιατί η ηγεσία της ΝΔ τους άφησε εκτεθειμένους αλλά κυρίως γιατί η ηγεσία της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ δεν προέβαλε καμία αντίσταση … αλλά παραδόθηκε αμαχητί.
· Όλο το καλοκαίρι που συζητιούνταν το νομοσχέδιο, ουδέποτε συγκλήθηκε όργανο να λάβει αποφάσεις και να κινητοποιηθούν.
· Ουδεμία άσκηση πίεσης ασκήθηκε στο κόμμα συντονισμένα.
· Οι όποιες πιέσεις της τελευταίας στιγμής ήταν χαλαρές και «για τα μάτια του κόσμου».
Σπεύδουν τώρα οι «μεγαλοπαράγοντες» της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ να πείσουν τους φοιτητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Έχοντας οι ίδιοι διασφαλίσει το πολιτικό τους μέλλον προσπαθούν να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναμπουμπούλα στο κόμμα προκειμένου ως από – μηχανής θεοί να φέρουν ξανά την ειρήνευση, είτε να αποσπάσουν υποσχετική από τη ΝΔ ότι όταν θα έρθει στην εξουσία οι φοιτητικές παρατάξεις θα επανέλθουν στα «πράγματα». Σε κάθε περίπτωση … αυτοί θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Π.Α.Σ.Π. ΤΕΙ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σχόλια