Δελτίο Τύπου από τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου για τον θάνατο του Παναγιώτη Νίκα

Δελτίο τύπου, εξέδωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, για τον θάνατο του Διοικητή των Π.Υ. Αν. Αττικής Παναγιώτη Νίκα, εξαίροντας το ήθος και την μαχητικότητα του εκλειπόντος.
Σύμφωνα με αυτό:
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την πρόωρη εκδημία του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Αττικής Παναγιώτη Νίκα. Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Νίκας υπήρξε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και ήταν γνωστός σε όλους για την ικανότητα και τη μαχητικότητά του.

Η δράση του στο ...
φονικό σεισμό του Αιγίου το 1995, με αποκορύφωμα τον απεγκλωβισμό του μικρού Ανδρέα, έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη.

Σε εποχές σαν και τη δική μας, όπου κυριαρχεί η απόλυτη απαξίωση των εννοιών της «ευθύνης» και του «καθήκοντος», ο ρόλος προσωπικοτήτων σαν και αυτή του Παναγιώτη είναι καταλυτικός.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχασε έναν από τους πιο άξιους συνεργάτες του, και μάλιστα σ’ έναν τομέα τόσο απαιτητικό! Ελπίζουμε, το έργο και ο τρόπος του Παναγιώτη Νίκα να γίνουν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για αυτούς που θα κληθούν να τον αντικαταστήσουν, αλλά και για το Πυροσβεστικό Σώμα στο σύνολό του.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

Σχόλια