Συμεών Κεδίκογλου: με ικανοποιητικό ρυθμό τα έργα αποκατάστασης μνημείων της Εύβοιας

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Σκύρο, συζήτηση είχε ο Συμεών Κεδίκογλου και για τα θέματα μνημείων της Εύβοιας και την πορεία αποκατάστασής τους.
Έτσι, ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματέα κ. Μενδώνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με ικανοποίηση ότι για το μεν πολύ σημαντικό κτίσμα Βαϊλου αυτό προχωράει με εντατικούς και πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς-έχουν γίνει διερευνητικές διαδικασίες και διαδικασίες αποτύπωσης- και εκτιμάται να περατωθεί όπως προβλεπόταν το 2014. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς προχωράει η ανάδειξη της αρχαίας παλαίστρας.

Επιπλέον, πηγαίνοντας στην Σκύρο η Γενική Γραμματέας με το επιτελείο της επισκέφθηκαν και τον αρχαιολογικό χώρο στην Ερέτρια, όπου και εκεί οι εργασίες συνεχίζονται ικανοποιητικά. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση δεν είχε ενταχθεί σχεδόν κανένα έργο και ο ρυθμός απορρόφησης για έργα σε μνημεία ήταν 2,8%. Σήμερα, έχουν ενταχθεί 300 έργα και ο ρυθμός απορρόφησης έχει πολλαπλασιαστεί.

Σχόλια