Στη φυλακή ο 56χρονος που συνελήφθη για την χασισοφυτεία στα Καμπιά

Την Δευτέρα η Αστυνομία Χαλκίδας εξιχνίασε υπόθεση μεγάλης φυτείας χασίς στην περιοχή της Αμφιθέας στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αυτή ήταν η δεύτερη περίπτωση εξιχνίασης υπόθεσης μεγάλης χασισοφυτείας στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Η πρώτη περίπτωση ήταν στις 31 Αυγούστου, όπου η Αστυνομία εξιχνίασε υπόθεση φυτείας χασίς 732 δενδρυλλίων στο Τοπικό Διαμέρισμα των Καμπιών. Στο σημείο υπήρχαν τρεις σκηνές, όπου είχαν στήσει εκεί χασισοκαλλιεργητές. Εκεί βρέθηκαν φιάλη υγραερίου και αρκετά οικιακά σκεύη. Οι Αστυνομικοί κυνήγησαν με τα πόδια τους χασισοκαλλιεργητές, αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν.
Βέβαια η Αστυνομία οδηγήθηκε στα χνάρια ενός εκ των καλλιεργητών, ο οποίος είναι Έλληνας από το Καζακστάν ηλικίας 56 ετών. Στο σπίτι του συγκεκριμένου άνδρα η αστυνομία βρήκε, μετά από παρακολούθηση του εν λόγου άνδρα, 78 γραμμάρια κοκαΐνης, 284 γραμμάρια χασίς, ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές και 37 γραμμάρια λευκής σκόνης για την νόθευση κοκαΐνης. Επίσης βρέθηκαν μεγάλος αριθμός αποξηραμένων κιαλαμιών, τα οποία χρησιμοποιούσε για στηρίγματα των δενδρυλλίων. Επίσης βρέθηκε μια σκηνή, σύρμα περίφραξης, ένα σακί φυτόχωμα, μονωτική ταινία και τρεις φιάλες υγραερίου.
Ο 56χρονος εκτιμάται από την αστυνομία ότι ήταν ο εγκέφαλος ομάδας που έκανε εμπόριο χασισοφυτείας και όχι μόνο. Στις καταθέσεις του ο 56χρονος ήταν λακωνικός και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον Ανακριτή και κατόπιν κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στην φυλακή.
Τα άλλα δύο άτομα, τα οποία μετείχαν στην χασισοφυτεία μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Σχόλια