Πρόβλημα με μαθητές από τις Στρόπωνες

Πρόβλημα έχει προκύψει, όπως αναφέρει και σε θέμα που έφερε στη Βουλή  ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. κος Σίμος Κεδίκογλου, το οποίο δημοσιεύσαμε και μεις πριν από λίγη ώρα, με τους μαθητές των Στροπώνων.
Στο Τοπικό Διαμέρισμα των Στροπώνων, υπάρχουν τρεις μαθητές, οι οποίοι γράφτηκαν στο Γενικό Λύκειο Ψαχνών, το μοναδικό που βρίσκεται κοντά στο Τοπικό διαμέρισμα των Στροπώνων. Βέβαια όπως ανέφερε ο βουλευτής κος Σίμος Κεδίκογλου στη Βουλή και όπως ισχυρίζονται και οι γονείς των μαθητών, ότι ενώ στην αρχή έγινε δεκτή η εγγραφή, μετά τα πράγματα άλλαξαν και μετά από εντολή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν από τους γονείς να προσκομίσουν χαρτί, το οποίο θα αναφέρει ότι  οι μαθητές ζουν στα Ψαχνά.

Οι γονείς ζητούν από τον Διευθυντή του λυκείου αλλά και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να προχωρήσουν οι εγγραφές των παιδιών και να μεταφέρονται όπως μεταφέρεται ο μαθητής στο ΕΠΑΛ των Ψαχνών. Βέβαια για την μετακίνηση των τριών μαθητών αρμόδια είναι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Μετά από τις διαστάσεις, που έχει πάρει το θέμα αυτό, όλοι πιστεύουν πως θα επιλυθεί σύντομα, διότι οι μαθητές όσο περνάει ο καιρός, χάνουν μαθήματα και δεν θα μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα και ίσως να χάσουν και την χρονιά τους.

Σχόλια