Συνεχίζονται οι περιπολίες των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Από τις αρχές του καλοκαιριού ο Σύλλογος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών βρίσκεται σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες οχημάτων σε όλες τις δασικές εκτάσεις του Δήμου για ενδεχόμενο φωτιάς. Λόγω των περιπολιών αυτών αλλά και λόγω της άμεσης κινητοποίησης των εθελοντών του συλλόγου, φέτος δεν είχαμε κάποια σημαντική πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, την ίδια ώρα κάηκαν δεκάδες χιλιάδες εκτάσεις και σπίτια και κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.
Στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες κινητοποιήθηκαν σε πάνω από 25 περιπτώσεις φωτιάς, οι οποίες χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τόσο των εθελοντών όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας σβήστηκαν αμέσως χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Όλες οι περιπτώσεις ήταν μικρής έκτασης και εκτυλίχθηκαν σε περιπτώσεις άνευ σημασίας, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι περιπολίες των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών με επικεφαλής τον κο Σπύρο Ραπτάκη συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Σχόλια