Σίμος Κεδίκογλου: Να επιτραπεί η φοίτηση μαθητών από την Τ.Κ Στροπώνων στο Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εγγραφή μαθητών από την Τ.Κ Στροπώνων στο Γενικό Λύκειο Ψαχνών του Δήμου Διρφύων-Μεσσπαίων φέρνει στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ενώ αρχικά η αίτηση εγγραφής είχε γίνει δεκτή από τον Διευθυντή του μοναδικού Λυκείου που μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων, στη συνέχεια, όπως καταγγέλλεται, μετά και από εντολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ζητείται εκβιαστικά από τους γονείς να προσκομίσουν δήλωση, ότι διαμένουν στα Ψαχνά, προκειμένου να επιτραπεί η φοίτησή των παιδιών στο Λύκειο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μετακινηθούν στη Νέα Αρτάκη. Ο Διευθυντής του σχολείου καλείται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να λειτουργήσει με βάση την αρχή της ισότητας και της υποχρέωσης της Πολιτείας για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά.

Αυτό που ζητάνε οι γονείς είναι να ολοκληρωθεί η εγγραφή των τριών μαθητών στο Γενικό Λύκειο των Ψαχνών, το πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους, να υλοποιηθεί η υποχρέωση της μεταφοράς τους με το ίδιο μεταφορικό μέσο και για το μαθητή που φοιτά στο ΕΠΑΛ Ψαχνών χωρίς ανταποκρίσεις και ενδιάμεσες στάσεις, για όσο διάστημα έχει ακόμη την αρμοδιότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σχόλια