Νεώτερα από την χασισοφυτεία στην Αμφιθέα

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, που σας παρουσιάσαμε πριν από λίγη ώρα, σχετικά με την καταστροφή δενδρυλλίων χασίς και την κατάσχεση τους, νεώτερες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας λένε ότι τα δενδρύλια τα οποία καταστράφηκαν-κατασχέθηκαν ήταν 830 στον αριθμό. Είχαν φυτευτεί σε δασική έκταση στο Τ.Δ. της Αμφιθέας (Γίδες) του Δήμου Διρφύων-Μέσσαπίων και η φύτευσή ου έγινε σε περιοχή, στην οποία προηγουμένως οι δράστες είχαν αποψιλώσει σε έκταση δύο στρεμμάτων, κόβοντας με χειροπρίονο για να μην δημιουργήσουν υποψίες, τα δέντρα που βρίσκονταν εκεί. Οι "επίδοξοι καλλιέργειες" εντυπωσίασαν τους αστυνομικούς, καθώς είχαν δημιουργήσει υπόγειο δίκτυο ύδρευσης τοποθετώντας παρανόμως σωλήνα μεταφοράς νερού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και έχοντας δημιουργήσει υποδοχές για το πότισμα του κάθε δενδρυλλίου ξεχωριστά. Επίσης στο σημείο /όπου βρέθηκε η χασισοφυτεία υπήρχε παράπηγμα όπου υπήρχαν σκεύη μαγειρικής, φαγώσιμα αλλά και καφές προκειμένου αυτός που ήταν βάρδια να έχει την δυνατότητα να εξασφαλίζει το φαγητό του.

Οι δράστες είναι τρεις στον αριθμό  ο ένας από την Αμφιθέα, ο άλλος από την Αγία Ελεούσα της Χαλκίδας και ο τρίτος από τα Ζωνιανά της Κρήτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, παρείχε τεχνογνωσία για την καλή καλλιέργεια της συγκεκριμένης φυτείας.
Η έφοδος της ασφάλειας Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα με΄τα από πολυήμερη παρακολούθηση των συγκεκριμένων προσώπων και μετά από στοιχεία που είχε στην διάθεσή της. Θεωρείται μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες της Ασφάλειας Χαλκίδος στο συγκεκριμένο τομέα εγκληματικότητας. Η δε ποσότητα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα δενδρυλλίων χασίσς που έχει κατασχεθεί στο Νομό μας.
Στη διαδικασία κοπής και μεταφοράς των δενδρυλλίων συμμετείχαν και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες των Ψαχνών με επικεφαλής τον κο Ραπτάκη, οι οποίοι έκοψαν και μετέφεραν τα δενδρύλια σε αποθηκευτικό χώρο της αστυνομίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για την δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των τριών προσώπων που θεωρούνται ως καλλιεργητές και κατόπιν θα καταστραφούν. 

Σχόλια